Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Radio Dei toteuttaa vaalitentit toisin – pallo on tällä kertaa haastateltavien käsissä

 

Eduskuntavaalit järjestetään 2. huhtikuuta. Sitä ennen Radio Deissä eduskuntapuolueiden edustajat tuovat kantojaan esille hieman erilaisessa formaatissa.

Radio Dein perjantaiaamun keskusteluohjelma Jälki-istunto saa maaliskuussa erilaisen kattauksen, kun ajankohtaisista eduskuntavaaliteemoista vastaavatkin eri eduskuntapuolueiden edustajat. Jälki-istunnossa jokainen keskustelija valitsee itse oman teemansa. Jokaisen teema-alustuksen jälkeen keskustelu alkaa.

Ensimmäisessä jaksossa ovat mukana SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta, Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman ja Perussuomalaisten ehdokas, historioitsija Teemu Keskisarja.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Ohjelmat ovat suoran lähetyksen lisäksi kuultavana Dei Plussasta

Edellisinä viikkoina muun muassa politiikan toimittajat ovat nostaneet yhteiskunnallisesti tärkeitä teemoja esille. MTV:n politiikan toimittaja Alec Neihum on huomauttanut, että eläkkeiden määrä ei tule riittämään tulevaisuudessa, kun työikäisten määrä vähenee ja eläkkeensaajien kasvaa. Vaikka nuoret olisivat osa ratkaisua, mitä tehdä, kun aihe ei heitä kiinnosta? Aluevaltuutettu ja pitkän linjan toimittaja Antero Eerola toi esille sen, että NATO on pöyhitty liian vähistä näkökulmista. Miksi nyt ei olla vielä puhuta Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenvälisistä neuvotteluista? Entä millä tavalla eri puolueet suhtautuvat esimerkiksi ydinaseiden sijoittamiseen? Journalisti Maria Pettersson on kysynyt, miten media ja sitä myöten ihmiset suhtautuvat lakkoihin ja lakkoilijoihin. Kenen sanaa kuullaan ja uskotaan helpommin?

Minkälaiset teemat nousevat esille perjantaiaamujen vaalikeskusteluissa? Se selviää maaliskuun perjantaiaamuissa klo 9 alkaen Radio Deissä. Ohjelmat ovat suoran lähetyksen lisäksi kuultavana Dei Plussasta.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)