Raamattua ja luovuutta Life -leirillä Ryttylässä

 

Heikki Siitonen(vasemmalta)

Kansanlähetysopiston pihapiiri on täynnä nuorta energiaa, sillä lauantaina on alkanut viikon kestävä Life-leiri. Se huipentuu ensi viikonvaihteessa Nuorten kesä -festareihin. Leirin pajoissa harjoitellaan sketsejä, bändi- ja tanssiesityksiä festaria varten. Teltta on jo pystyssä opiston pihanurmikolla.

– Life-leirin tarkoitus on viettää viikko yhdessä Raamatun äärellä ja oppia lisää Jeesuksesta. Lisäksi keskitytään johonkin tiettyyn luovaan lajiin, kiteyttää Kansanlähetyksen Nuorten maailman aluekoordinaattori Mika Falk leirin tavoitteen.

Kansanlähetysopistolle Ryttylään on kokoontunut runsaat 300 innokasta nuorta taide- ja toimintaleirille kehittämään Luojan antamia lahjoja kotimaisten ja ulkomaisten ammattilaisohjaajien opastuksella. Jim ja  Anne Mills ovat vieraina Creative Arts Europesta.
Noin kahdellakymmenellä eri pajalla voi hioa bänditaitoja, harjoitella eri tanssilajeja breakdancesta balettiin asti. Muun muassa kokkausta, kuvausta, ratsastusta, teatteria ja sketsejä on myös tarjolla. Opettajia on yli 20, muun muassa bändejä opettaa Tuomas Auvinen, breakdancea Joel Kotsjuba, lyyrista jazzia Lara Bianca Pilcher, luontokuvausta Lasse Niskala ja sketsejä ja komiikkaa Iiris Autio ja Antti Sevanto.

”Hyvää opetusta”

Norjalainen Stefan Rudvin soittaa kitaraa ja osallistuu varsinkin poikien suosimaan bändipajaan. Sujuvaa suomea puhuva Rudvin on ollut mukana Kansanlähetyksen toiminnassa ja käynyt rippikoululeirin Ryttylässä. Koulunsa päättänyt nuori mies aloittaa syksyllä Suomen Raamattuopiston musiikkilinjalla.
Lukiolainen Heikki Siitonen on tullut Laukaalta ja osallistuu rumpalina bändipajaan.
Juho Ylitalo Seinäjoelta on sitä mieltä, että Raamatun opetus leirillä on ollut tasokasta.
– Parempaa opetusta kuin liberaalilla suunnalla, Ylitalo sanoo.
Poikien mielestä opetus on sopivaa juuri heidän elämäntilanteeseensa.
Kuopiosta Ryttylään tullut Joonas Kohvakka vastaa leirin talkoolaisista. Nuoria talkoolaisia on 30 ja 45 välillä. Tiskaajia ja muita käytännön töiden taitajia tarvitaankin runsaasti.
– Talkoolaisia on helppo saada, mutta meillä olisi tarve varsinkin täysi-ikäisistä yövalvojista. Luotan Jumalaan, että saamme sopivan määrän apua, Kohvakka sanoo.
Hänellä on myöhemmin suunnitelmissa lähteä Kansanlähetysopiston kansainvälisyyslinjan kautta Ghanaan, sinnekin vapaaehtoistyöhön.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.