Prinssi Charles uskoo hengellisyyden auttavan sairauksista toipumisessa

 

Walesin prinssi Charles antoi runsas viikko sitten The Daily Telegraph -lehdessä kiitosta Holy Trinity Brompton -anglikaaniseurakunnassa 1990-luvun alkupuolella perustetulle Alfa-kurssille. Tavatessaan Lontoon uusimman anglikaanisen teologisen seminaarin, St Mellitus Collegen, pappiskokelaita hän totesi, että hengellinen huolenpito ja rukous voivat auttaa parantumisprosesseissa.

Prinssi Charles haastoi terveydenhoitohenkilöstöä ”tutustuttamaan” potilaat uudelleen siihen, että ihminen on kokonaisuus: mieli, ruumis ja henki. Hänen mielestään yksi modernin maailmamme ”suuria tragedioita” on se, että maailma on pirstaloitunut, ja ihmiset ovat alkaneet kokea olevansa irrallaan muusta luomakunnasta.
Keskustellessaan tulevien pappien kanssa heidän päätöksestään astua kirkon palvelukseen Prinssi sanoi:
– Nykymaailmassa näyttää siltä, että tämä on pelottavan epämuodikasta, mutta te, hyvät naiset ja herrat, vastustatte tätä suuntausta upeasti.

Prinssi kertoi Marylebone Health Centre -terveyskeskuksesta, jonka hän avasi vuonna 1987 ja jossa käytetään vaihtoehtoisia hoitomuotoja. Yhteistyötä tehdään Anglikaanikirkon kanssa, ja potilaille tarjotaan myös ”parantavaa rukousta” ja ”hengellistä ohjausta”.
Prinssin kokemuksen mukaan lääkärit käyttävät mielellään hyväkseen mahdollisuutta lähettää potilaita keskustelemaan pappien kanssa ja vastaanottamaan esirukousta. Ja kun parantumista tapahtuu, rukouksen kautta tervehtyneet auttavat puolestaan toisia.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Prinssi Charles antoi kiitosta evankelikaaliselle Alfa-kurssille, jonka kirkkoherra Nicky Gumbel perusti Holy Trinity Brompton -seurakunnassa 1990-luvun alussa. 
– Se, että kykenette istuttamaan uusia seurakuntia ja rohkaisemaan vähäisellä käytöllä olevien kirkkojen seurakuntia on myös valtavan rohkaisevaa. Ihailen suuresti Nicky Gumbelia ja hänen poikaansa, heidän tekemäänsä työtä ja sitä, miten he innostavat monia teistä.

Alfa-kurssi on kymmenviikkoinen, kerran viikossa toistuva kurssi, jossa käsitellään kristinuskon perusasioita. Kurssia pidetään tällä hetkellä 169 maassa ja sen on käynyt noin 14 miljoonaa ihmistä. Suomessa Alfa-kursseja on järjestetty vuodesta 1996 alkaen sadoissa seurakunnissa ja yhteisöissä (www.alfakurssi.fi).

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024