Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Pitääkö isosen uskoa Jumalaan? – Seurakunnat vastaavat

 
Nuoret makoilevat lattialla ja lukevat punakantisia kirjoja.

Pitääkö isosen uskoa Jumalaan? Kysyimme asiaa viideltätoista seurakunnalta eri puolilta Suomea. KUVA: KIRKON KUVAPANKKI

Tuoreen rippikoulukyselyn mukaan vain noin 42 prosenttia isosista uskoo Jeesuksen ylösnousemukseen. Kysyimme seurakunnilta, pitääkö isosen uskoa Jumalaan.

Rippikoulu on suomalainen menestystarina. Siihen osallistuu edelleen lähes 75 prosenttia kaikista 15-vuotiaista suomalaisista.  

Vuoden 2022 rippikoulukyselyyn vastanneet nuoret antoivat rippikoululle yleisarvosanaksi kiitettävän. Yli 90 prosenttia vastanneista koki, että rippikoulussa oli hauskaa, turvallista ja hyvä olla.  

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Samaan aikaan vain alle puolet vastanneista kertoi uskovansa Jumalaan ja Jeesuksen ylösnousemukseen. Onko rippikoulu sittenkään niin suuri menestystarina? 

Seurakunnat ovat keskenään erilaisia

Kysyimme viideltätoista evankelis-luterilaiselta seurakunnalta eri puolilta Suomea isosten valintakriteereistä ja siitä, pitääkö isosen uskoa Jumalaan. Saimme vastaukset seitsemästä seurakunnasta: Helsingin Mikaelin, Espoonlahden, Kemijärven, Kokkolan ruotsinkielisestä, Kuhmon seurakunnasta ja Turun Mikaelinseurakunnasta. 

Seurakunnat ovat keskenään erilaisia. Maalaisseurakunnissa väestö ikääntyy ja nuoremmat ikäluokat pienenevät. Toisaalta maalla ja pohjoisessa seurakuntaan kuulutaan todennäköisemmin kuin etelän kaupungeissa. Esimerkiksi Kokkolan ruotsinkielisen seurakunnan alueella kirkkoon kuuluvuus oli vuonna 2021 suurinta koko Suomessa: 92,8 prosenttia. Pienin kirkkoon kuuluvuus oli puolestaan Helsingin Mikaelin seurakunnan alueella: 39,7 prosenttia. Kaikista suomalaisista kirkkoon kuului vuonna 2021 noin 66 prosenttia. 

*

Mitä seurakunnat vastasivat? Pitääkö isosen uskoa Jumalaan? Entä miten kokenut nuorisotyöntekijä arvioi rippikoulukyselyn tuloksia? Lue juttu Uuden Tien verkkolehdestä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet

,