Pirkko ja Terttu Välimäki ovat laulaneet yhdessä 60 vuotta

 

Pirkko ja Terttu Välimäki laulavat kappaleita, joissa on sovituksen sanoma ja jotka tuovat kirkkaasti esiin sen, että vain Jeesus-tie vie perille. Kuva: Uolevi Salonen

Tamperelaisten sisarusten, Pirkko ja Terttu Välimäen, levyjä on myyty tähän mennessä yli 16 200 kappaletta. Lokakuun ensimmäisenä lauantaina he juhlivat duettolaulujensa 60 vuotta.

Musiikki oli vahvana ja lämpimänä läsnä jo heidän lapsuudessaan, kun äiti tuuditteli tyttäriään uneen. Voi sanoa, että pienokaiset olivat Sydämellä Jeesuksen, sillä juuri se laulu oli yksi äidin suosikeista.

Äidin laulusta Pirkko ja Terttu pääsivät osalliseksi joka päivä. Sen ansiosta heidän mieleensä jäivät lukuisat hengelliset sävelmät.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

Vartuttuaan sisarukset liittyivät Tampereella Harjun nuorten kuoroon, jota 1950-luvulla johti pastori Simo Talvitie.

– Hän ehdotti, että voisimme laulaa ihan kaksinkin.

Ensi kerran se hetki koitti Epilän seurakuntatalossa vuonna 1957.

Siitä lähtien ohjelmistossa on pysynyt mm. Yrjö Karangon laulu Tule Jeesus ja siunaa lastas.

Kun moni alkoi kysellä kotiin ja ystäville vietäväksi äänitallennetta, sisarukset päättivät kustantaa vuonna 1997 ensimmäisen cd-levynsä.

Sen tekeminen oli uusi, jännittävä prosessi. Vielä kutkuttavampaa oli odottaa sitä, miten se herättäisi kiinnostusta. Ostaisiko sitä kukaan?

Huoli oli turha. Jo julkistamistilaisuudessa sitä myytiin paljon. Sen jälkeenkin tuli tilauksia puhelimitse ystäviltä ja tuntemattomilta eri puolilta Suomea, seurakunnistakin.

Kaikkiaan Välimäet ovat julkaisseet kuusi cd:tä, joita on myyty yli 16 200 kappaletta.

Palvelutehtäviä ja vieraanvaraisuutta

Eläkepäiviään viettävät sisarukset ovat asuneet yhdessä koko elämänsä ajan. Heidän kotinsa sijaitsee Tampereen Epilässä, josta he lähtevät harva se päivä hengellisiin tilaisuuksiin.

Kristittyjen yhteys on heille tärkeää ja antoisaa.

Omaa panostaan he antavat paitsi lauluevankelioinnilla myös järjestämällä ryhmille matkoja. Viimeksi he ottivat vastaan ilmoittautumiset Oronmyllyn patikkaviikolle, jolle myös itse osallistuivat syyskuun lopulla.

Pyhätunturilla sijaitseva Kairosmajakin on heille hyvin tuttu kohde.

Viime vuosina Välimäet ovat esiintyneet monissa ympäristökunnissa seurakuntien senioripiireissä.

Kuntoa pitävät yllä puutarhatyöt ja muut arkipuuhastelut.

Vieras nauttii aina sisarusten luona lämpimästä vieraanvaraisuudesta. Näinäkin päivinä he valmistavat kotikeittiössään kahvipöydän antimia ensi lauantain tilaisuuteen. Ystävien ja tuttavien rohkaisemina Välimäet viettävät duettolaulujensa 60-vuotisjuhlaa.

Kaikille avoin juhla on 7.10. kello 15 Tampereella Seurakuntien talossa, Näsin salissa. Mukana on myös MOT-musiikkiryhmä.

 

Aiheet