Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Piispa Samuel Salmi: Kirkko luottaa nuorten haluun osallistua

 

Marraskuun seurakuntavaaleissa äänioikeus on kaikilla 16 vuotta täyttäneillä kirkon jäsenillä

Oulun piispa Samuel Salmen mukaan evankelis-luterilaisessa kirkossa luotetaan nuoriin, ja uskotaan, että nuorilla on kykyä ja halua ottaa osaa demokratiaan. Ensi syksyn seurakuntavaaleissa on äänioikeus ensimmäistä kertaa 16-vuotiailla.

– Haluamme rakentaa sellaista kirkkoa, joka ottaa vahvasti nuoret huomioon. Siihen tarvitaan heitä itseään, sanoi piispa Samuel Salmi seurakuntavaaleja käsitelleessä tiedotustilaisuudessa maanantaina Oulussa.

Tällä hetkellä nuorten ääni ei piispan mukaan kirkossa kuulu.

Kotimaa Neliöb. 27.3.-2.4.

– Pallo on teillä. Tulkaa mukaan rakentamaan itsenne näköistä kirkkoa, piispa viestittää.

Salmi uskoo, että äänestysikärajan alentaminen kannustaa nuoria äänestämään. Lisäksi hän toivoo, että nuorten mukana kirkon tarjoamasta vaikutuskanavasta kiinnostuvat myös vanhemmat. Piispan toiveena on, että vaaleista tulisi puheenaihe.

Seurakuntavaalit järjestetään 14.-15. marraskuuta. Tällä hetkellä käynnissä on ehdokasasettelu.

Kirkon toiveena on, että ehdolle saataisiin runsaasti nuoria ehdokkaita, jotta valtuutettujen joukko laajenisi edustamaan nykyistä kattavammin myös nuoria seurakuntalaisia. Esimerkiksi Oulussa kirkkovaltuutettujen keski-ikä on 60 vuotta, kun oululaisten keski-ikä on noin 36,8 vuotta.