Piispa Repo Naatuksen kolumnista: Teologisesti ohut käsitys kirkosta

 

Kuva: KT / Markku Pihlaja

Tampereen piispa Matti Repo kommentoi facebook-sivullaan Oulun seurakuntien tiedottaja Rebekka Naatuksen kolumnia (Kotimaa 4.1.). Naatus esitti, että ”lähetystyö joutaisi museoon”.

Matti Revon mukaan lähetys ei ole vapaasti valittavissa oleva toimintamuoto, vaan se on ”kirkon elämisen muoto”.

Naatus kirjoitti Kotimaassa, että ”Koko sana (lähetystyö) pitäisi siirtää kirkolliseen museoon. Sinne jalkapuun ja julkiripin viereen.”

”Niin kauan kuin olemme kristittyjä ja teemme työtämme kristillisellä lähimmäisenrakkaudella, ei tarvita muuta evankeliumia”, hän esitti.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Myös Suomen lähetysseuran hallituksen puheenjohtajana toimiva piispa Repo katsoo, että kirjoituksen taustalla on ”teologisesti ohut käsitys kirkosta”.

– Niin ohut, että voidaan kysyä, onko sen takana ohut käsitystä Jumalastakin, Repo kirjoittaa.

Repo painottaa, että kirkko on aina suuntautunut ulospäin.

– Se todistaa Jumalan rakkaudesta Kristuksessa sanoin ja teoin, koska se on itse Kristuksen ruumis.

– Kristus elää maan päällä kirkkona. Kirkko jatkaa sitä missiota, joka ihmiseksi tulleella Jumalan Pojalla itsellään oli. Siksi kirkko ja sen seurakunnat eivät voi olla todistamatta Kristuksesta kieltämättä samalla omaa kirkkona olemistaan. Tällaista voi ehdottaa vain, jos kirkon alkuperää ja hengellistä olemusta ei ymmärretä, vaan pidetään kirkkoa jonkinlaisena ihmisten perustamana yhdistyksenä, Repo toteaa.

Lue myös:

”Rebekka Naatus väittää kohtuuttomia”

”Suomen lähetysseura kutsui Rebekka Naatuksen kylään”

 
Artikkelibanneri perussanoma