Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Piispa Mari Leppänen Lähetysjuhlilla: ”Tarvitsemme sitä, että sanat ja teot puhuvat samaa kieltä”

 
Pappi Maria Rainio-Alaranta johdatti piispa Mari Leppäsen Salon torille toimittamaan Lähetysjuhlien päätösmessun helluntaina.

Pappi Maria Rainio-Alaranta johdatti piispa Mari Leppäsen Salon torille toimittamaan Lähetysjuhlien päätösmessun helluntaina.

Helluntain henkeä tarvitaan juuri nyt kipeästi, näkee piispa Mari Leppänen. ”Sanojen ja tekojen on puhuttava samaa kieltä”, vaatii tänään Salon torilla Lähetysjuhlien messussa puhunut Turun arkkihiippakunnan piispa.

Suomen lähetysseuran Salossa järjestämät Lähetysjuhlat huipentuivat helluntaina torilla pidettyyn messuun ja uusien lähetystyöntekijöiden siunaamiseen. Lähetysjuhlat kokosivat Saloon 1300 vierasta.

Mari Leppäsen mielestä nykyinen aika tarvitsee helluntain henkeä, jonka piispa nimesi ymmärtämisen ihmeeksi.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Tarvitsemme sitä, että sanat ja teot puhuvat samaa kieltä. Suomi on meille rakas maa. Yhtä aikaa kirkkona näkymme on aina globaali. Evankeliumi kuuluu kaikille ja kaikkialle.

Leppänen muistutti, että lähimmäisen rakastaminen ei ulotu vain lähellä oleviin ihmisiin. Lähetystyö saarnaa maailmalle, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia Jumalan edessä, Jumalan maailma on yksi ja yhteinen.

Salon torilla pidetyssä päätösmessussa siunattiin työhön Kambodžaan Tuomas Meurman ja Sara Latvus sekä Etiopiaan Jembere Berhanu Belihu.

44-vuotias Belihu on opiskellut Suomessa erityisopettajaksi ja terveystieteiden tohtoriksi. Hän aloitti viime marraskuussa työt Lähetysseuran asiantuntijana itäisessä ja eteläisessä Afrikassa.

Teologian maisterin Sara Latvuksen hänen miehensä yhteiskuntatieteiden ja teologian maisterin Tuomas Meurmanin työaluetta ovat Etelä- ja Kaakkois-Aasia. Pariskunnan koti on Kambodžan pääkaupungissa Phom Penhissä.

– Lähetysjuhlat sujuivat tosi hyvin ja vieraita oli paljon. Mukana järjestelyissä oli kymmeniä vapaaehtoisia, Salon seurakunnan lähetyssihteeri Henna Seppälä arvioi.

Tapahtumakoordinaattori Rasmus Tillanderia ilahdutti erityisesti se, että nuorten tapahtumiin osallistui noin 500 nuorta.

– Harvoin näkee nuortenillassa, että usko on niin avoimesti läsnä. Cuminan ja paikallisen bändin esiintyminen sai myös hyvän vastaanoton.

Juhlien teemana oli Leipää pelloilta maan. Keskusteluissa käsiteltiin ruokakriisiä, etsittiin ruokapulaan ratkaisuja ja korostettiin lähetystyön kokonaisvaltaista luonnetta.  Juhlat järjestäjinä toimivat Suomen Lähetysseura ja Salon seurakunta .

Ensi vuonna Lähetysjuhlat järjestetään 17.–19. toukokuuta Tampereella osana Kirkon juhlia.