Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Autotallista kansainväliseksi vaikuttajaksi – Sansa 50 vuotta

 
Naisia huoneessa

Sanansaattajien alkuvuosina Seija Uimonen kiersi Suomea etsimässä nuorelle lähetysjärjestölle ystäviä ja innostamassa heitä. Mukana hänellä oli diaprojektori telineineen ja valokankaineen sekä kristillisiä kirjoja myytäväksi. Hän itse lähti lähetystyöhön vuonna 1976. Kuva: Sansan kuva-arkisto.

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) täyttää 50 vuotta 9. kesäkuuta. Järjestö tukee seurakuntien ja yksityisten avustuksella kristillistä ohjelmatuotantoa ja mediasisältöjä noin 40 kielellä Euroopasta Aasiaan, Lähi-itään ja Afrikkaan.

Sansan tie kansainväliseksi vaikuttajaksi alkoi hyvinkääläisestä autotallista 9.6.1973. Sanansaattajat-nimisen lähetysyhdistyksen perustamisen taustalla oli nuorten aikuisten rakkaus lähetystyöhön ja huoli rautaesiripun takana asuvista kristityistä.

Alkuvuosina merkittävä osa työstä suuntautui itäiseen Eurooppaan. 1980-luvulla Sansa ryhtyi tukemaan radio-ohjelmia Lähi-itään, Pohjois-Afrikkaan ja Keski-Aasiaan. 2000-luvulla satelliittitelevisioyhtiö SAT-7:n tuottamat arabian-, farsin- ja turkinkieliset tv-ohjelmat tulivat osaksi Sansan työtä.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Vuonna 2000 alkanut TWR:n kansainvälinen Toivoa naisille -työ on kasvanut tärkeäksi toimintamuodoksi. Toivoa naisille -radio- ja televisio-ohjelmien avulla naisille kerrotaan heidän arvostaan Jumalan luomina, ainutlaatuisina yksilöinä.

Ohjelmien tuotantoa ulkomailla ja Suomessa

Sansa on tehnyt koko historiansa ajan yhteistyötä kansainvälisten mediajärjestöjen, kuten FEBC:n (Far East Broadcasting Company), TWR:n ja SAT-7:n, kanssa. Ohjelmia ja erilaisia mediasisältöjä tekevät paikalliset työntekijät, sillä he osaavat kielen ja tuntevat parhaiten paikallisen kulttuurin.

Sansa lähettää myös projekti- ja lähetystyöntekijöitä, joita on nyt kahdeksan. Valtaosa heistä toimii Sansan kansainvälisten kumppanien palveluksessa mm. mediatutkijana, tv-tuottajana ja mediastrategina.

Suomessa Sansa tuottaa Raamattu kannesta kanteen -radio-ohjelmaa. Seurakuntien yhteydessä toimii yli sata Sansan pienpiiriä.

Tavoitteena kokonaisvaltainen elämänmuutos

Va. toiminnanjohtaja Marko Pihlajamaa toteaa, että Sansa on perustettu, jotta ihmiset kuulisivat sanoman Jeesuksesta ja heidän elämänsä voisi muuttua.

– Kerromme Jumalan armosta kaikkialla maailmassa yhdessä Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien, kumppanuusjärjestöjen, vapaaehtoisten ja työntekijöiden verkostona. Jeesuksen ristinkuoleman kautta synnin ja syyllisyyden painojen alla elävä ihminen voi päästä anteeksiantoon, vapauteen ja uuteen toivoon löytäessään uskon Jeesukseen.

– Työ on vaikuttavaa; kun Jeesus tulee elämän Herraksi, elämänmuutos voi heijastua myönteisesti ympäröivään yhteisöön, Pihlajamaa sanoo.

Kakkukahvit ja juhlagaala Hyvinkäällä 9. kesäkuuta

Kesäkuun 9. päivä tulee kuluneeksi 50 vuotta Sanansaattajien perustamisesta. Sansa juhlii pitkää taivalta syntysijoillaan Hyvinkäällä vuosittaisten ja valtakunnallisten Medialähetyspäivien yhteydessä 9.–11.6. Perjantaina on luvassa ilmaiset kakkukahvit, ja juhlapäivä huipentuu Hyvinkään kirkossa pidettävään juhlagaalaan.

Katso lisää: sansa.fi/mlp23/

 

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa