Pian alkaa kansainvälinen rukouskampanja

 
Nainen rukoilee kirkossa maapallokynttelikön edessä.

Nyt on mahdollisuus osallistua kansainväliseen rukouskampanjaan maailman kansojen puolesta.
Kuva: Harald Funken, Pixabay

Huhtikuun 13. päivä alkaa muslimien pyhä kuukausi, ramadan. Samaan aikaan miljoonat kristityt eri puolilla maailmaa rukoilevat muslimimaailman puolesta.

Joka vuosi ramadanin aikana miljoonat kristityt ympäri maailmaa rukoilevat muslimien puolesta kansainvälisen 30 päivää rukousta muslimimaailman puolesta -oppaan aiheiden mukaan. Oppaassa on rukousaihe jokaiselle päivälle 13.4. – 12.5.2021 välisenä aikana ja sen jälkeen viikoittain vuoden ajan.

”Tämä rukousopas ohjaa rukoilemaan täsmällisesti ja ymmärtävästi muslimien, hindujen ja buddhalaisten puolesta, sekä heidän keskuudessaan tehtävän lähetystyön puolesta”, kertoo suomenkielisen oppaan puuhamies, pastori Timo Keskitalo.

OM neliöb 29.3-11.4. MJa

Riippumatta uskontotaustasta kaikilla ihmisillä on kaipaus Jumalan yhteyteen. Keskitalo näkee viime vuosien aikana muslimikansojen keskuudessa tapahtuneen merkittävän kristillisen kirkon kasvun juontuvan nimenomaan rukouksesta.

”Tällä hetkellä kristillinen kirkko kasvaa iranilaisten ja afgaanien keskuudessa kohisten. Afgaaneja tulee uskoon erityisesti lähialueilla, eli Iranissa, Turkissa, Pakistanissa ja Intiassa. Nyt on tärkeä rukoilla, että herätys saisi paimenet, jotka ohjaavat uusia kristittyjä kasvamaan uskossa.”

Unet ja ihmeet kutsumassa

Yhtä ramadanin kymmenestä viimeisestä yöstä muslimit kutsuvat voiman yöksi. Islamin mukaan tuona yönä lausutut rukoukset ovat voimallisempia kuin muulloin. Paastokuukauden aikana monet muslimit näkevät unia ja näkyjä. Itämaisille kansoille ne ovat merkinneet kautta aikojen paljon. Timo Keskitalon kokemuksen mukaan muslimitaustaiselle etsijälle ne voivat olla käänteentekeviä. Toisinaan ne eivät edes ole unia vaan ilmestyksiä.

”Noin neljä vuotta sitten Helsingissä eräs afgaanimies tuli kirkkoon etuajassa ja meni yksin penkkiin istumaan. Jonkin ajan kuluttua hän palasi ovelle ja kyseli oven luona seisovalta, ihmisiä tervetulleeksi toivottavalta seurakuntalaiselta: Missä on se mies, joka hetki sitten oli tässä ovella? Kysyttäessä tarkemmin hän selitti, että mies oli pukeutunut pitkään valkeaan vaatteeseen ja puhui sujuvasti daria. Sellaista henkilöä ei ollut kukaan muu tavannut. Kysyjälle alkoi valjeta, että hän oli tavannut Jeesuksen kirkon ovella.”

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Rukousoppaan kansikuva.
Nyt ensimmäistä kertaa ja ainoana koko maailmassa tämä opas on koonnut yksiin kansiin kolme kansainvälistä rukousopasta ja bonuksena on vielä rukousopas suomalaisen lähetystyön puolesta

Timo Keskitalo kehottaa liittymään kansainväliseen rukousrintamaan Jumalan valtakunnan tulemiseksi rukousoppaan avulla. Kalenterissa on kaksi osiota. 30 päivää rukousta -osassa on aihe jokaiselle ramadan-kuukauden päivälle. Perjantairukous-otsakkeen alla on suomalaisten lähetysjärjestöjen esittelemiä rukousaiheita ramadania seuraaville 46 perjantaille. Rukousopas on käytössä koko vuoden ajan.

Rukous muuttaa maailmaa

”Tule muuttamaan maailmaa. Rukous liikuttaa Jumalan kättä. Jeesuksen antama lähetyskäsky ja lähimmäisenrakkaus vaativat meitä toimimaan. Rukouksella aikaan saatu hyvä innostaa meitä jatkamaan. Samalla kun jatkamme rukousta muslimikansojen puolesta, saamme nyt rukoilla läpimurtoja hindujen ja buddhalaisten kansojen keskuuteen”.

Rukousoppaan tuottavat Suomen lähetysneuvosto ja Suomen Evankelinen Allianssi. Yhdessä nämä kaksi tahoa edustavat hyvin laajasti Suomen kristillisyyttä ja lähetystyötä.

Rukousopasta voi tilata Kansanlähetyksestä ilmaiseksi niin kauan kuin niitä riittää. Sitä saa Kansanlähetyksen keskustoimistolta Ryttylästä, puh. 019 77920, keskus@sekl.fi.

Opasta voi tilata myös >>täältä (myös ladattavan version). Hintatiedot näkyvät tilauspainikkeen yhteydessä.

 

 
Kevätkampanja 2021 Uusi Tie