Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Perussuomalaiset Nuoret aloitti kampanjan sukupuolten puolesta

 

KUVA: Perussuomalaiset Nuoret

Nuorisojärjestön kampanja kohtasi kovaa kritiikkiä. Tiina Palovuori järjestöstä kommentoi, ettei kampanjan tarkoitus ole hyökätä ketään vastaan.

Perussuomalaiset Nuoret kehottavat tänään 25.2. aloitetussa #tyttö_poika -sukupuolikampanjassa
 suomalaisia sukupuolivallankumoukseen, vastoin feminismin pyrkimyksiä kyseenalaistaa sukupuolet. Itsensä kieltämisen sijaan jokainen voi olla ylpeästi sitä, mitä on, kampanjan tiedotteessa rohkaistaan.

Kampanjan mukaan sukupuolten kyseenalaistaminen hämmentää nuoria, ja siksi kasvattajia ja vanhempia kehotetaan olemaan laittamatta lapsiaan tällaisten trendivirtausten kokeiksi.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Perussuomalaiset Nuoret esittävät myös, että sukupuolineutraalin yhteiskunnan idea lähtee siitä valheesta, että sukupuolten välillä ei olisi eroja ja että tyttöjen ja poikien pitäisi olla kiinnostuneita samoista asioista. Eroja yritetään poistaa väkisin esimerkiksi työelämässä ja politiikassa asettamalla kiintiöitä, jotta tilanne saataisiin “tasapainoon”. Yhteiskunta ei kuitenkaan heidän mielestään ole tasapainossa silloin, kun ulospäin näyttää siltä, että naisia ja miehiä kiinnostaa yhtä paljon tehdä samoja asioita, vaan silloin, kun he voivat tehdä, mitä haluavat. Järjestö kannattaa kaikenlaisten kiintiöiden heittämistä historian romukoppaan.

Sukupuolten erot tulevat esille myös kouluissa. Tutkimusten mukaan pojat eivät menesty, motivoidu ja opi lukemaan yhtä hyvin nykyisen kaltaisessa peruskoulussa kuin tytöt. Kyllä, tässä juuri vertasin tyttöjä ja poikia keskenään ja totesin, että erot näkyvät peruskoulussa. Jos me myös tunnustaisimme avoimesti nämä erot, voisimme tehdä koulusta monipuolisemman oppimisympäristön, jossa huomioitaisiin paremmin myös poikien tarpeita”, toteaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen tiedotteessa.

Varapuheenjohtaja: Sukupuolineutraalisuuden vaatimus rajoittaa

Kampanja on saanut aikaan vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Myös nuorisojärjestöjen johtajat ovat ottaneet siihen kantaa.

”Kampanja aiheuttaa todennäköisesti paljon mielipahaa. Sukupuolineutraalius ei vie oikeutta olla selkeästi tyttö tai poika vaan antaa mahdollisuuksia määritellä oman sukupuolensa vapaasti”, Lukiolaisten liiton puheenjohtaja Elli Luukkainen totesi Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa.

Perussuomalaisten Nuorten toinen varapuheenjohtaja, biotekniikkaa opiskeleva Tiina Palovuori toteaa, että tyttöjen ja poikien elämää voi käytännössä rajoittaa ajatus sukupuolineutraalisuudesta. Silloin väitetään, että ei ole selvästi tyttöjä ja poikia, jotka ovat erilaisia keskenään. Nuorisojärjestön mukaan on ilmiselvää, että on olemassa poikia ja tyttöjä ja että sukupuoli ei ole asia, jonka ihminen valitsee, vaan biologinen fakta.

– Se ei ole rajoittava asia, vaan lähtökohta, josta identiteettiä rakennetaan. Kun on tyttönä syntynyt, lähtee sellaisena kasvamaan ainutlaatuiseksi yksilöksi, hän kommentoi Seurakuntalaiselle.

Palovuori myöntää, että kampanja on jo herättänyt keskustelua interseksuaaleista ja että sellaisia ihmisiä on olemassa. Kampanjan tarkoitus ei ole kuitenkaan hyökätä heitä vastaan, tai ketään muutakaan. Hän myös harmittelee, että marginaalitapaukset nostetaan esiin, kun tarkoitus on keskustella sukupuolista yleisellä tasolla. Hänen mukaansa on tutkittu, että 0,006 prosenttia ihmisistä syntyy tyttö–poika-jaottelun ulkopuolella.

”Sukupuolten olemassaolo tunnustettava”

Demarinuorten varapuheenjohtaja Petra Peltonen kritisoi kampanjaa Demokraatti-sivustolla. Demarinuoret itse kannattavat kolmannen juridisen sukupuolen käyttöönottoa.

”Millä oikeudella tämä järjestö kieltää ihmisiltä oikeuden ilmaista sukupuoltaan haluamallaan tavalla? Ei ole keneltäkään itsensä tytöksi tai pojaksi tuntevalta pois, että on myös erilaisia ihmisiä.”

Tiina Palovuori vastaa Peltosen väitteeseen, etteivät tyttöjen ja poikien määritelmät tarkoita, ettei tyttö tai poika voisi olla ihan millainen haluaa.

– On tyttömäisiä poikia ja poikamaisia tyttöjä, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että on syntynyt pojaksi tai tytöksi.

Palovuori myös toteaa, että kampanjalla halutaan varmistaa, ettei niitä syrjitä, jotka haluavat olla selvästi tyttöjä tai poikia eivätkä omaksua sukupuolineutraalisuuden vaatimuksia.

– Kampanja on sen puolesta, että voidaan tunnustaa sukupuolten olemassaolo ja rakentaa siitä käsin identiteettiä.

 

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie