Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Pelko antaa mahdollisuuden luottaa Jumalaan

 

Väkivaltainen al-Shabaab -järjestö pitää Kenian lähialueiden kristittyjä jatkuvassa pelossa.

Eteläafrikkalainen äiti pelkää omansa ja lastensa hengen vuoksi joka päivä. Pelko antaa kuitenkin aina uuden mahdollisuuden luottaa Jumalaan.

Huhtikuun alussa Kenialaisessa yliopistossa tapahtunut kristittyihin kohdistunut terrorihyökkäys on vaikuttanut vahvasti koko Afrikan kristittyjen elämään. Hyökkäysten takana ollut al-Shabaab -terroristijärjestö on aiheuttanut suunnatonta kärsimystä niin Somaliassa kuin Keniassakin. Christianity Todayn haastattelussa etelä-afrikkalainen äiti kertoo arjestaan jatkuvan terroriuhan keskellä.

”Minun teini-ikäiset lapseni ovat parhaillaan koulussa Keniassa, ja itse asun Djuboutissa. Keniaa koskevat uutiset ovat siis minua lähellä”, äiti kertoo. ”Kun kuulin yliopistoon kohdistuneesta iskusta, tunsin voimatonta pelkoa; se on jo nykyään minulle tuttu tunne. Vuoden 2013 kauppakeskusiskun jälkeen en ole kyennyt edes menemään ruokakauppaan ajattelematta, että saattaisin kuolla nyt”, hän jatkaa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Jatkuva pelko on kuitenkin tuonut mukanaan jotain hyvää – luottamuksen Jumalaan. ”Jeesus käskee: ‘Älä pelkää’, ja tämän käskyn toteuttaminen on minulle erittäin vaikeaa. Olen kuitenkin oppinut, että pelko pitää tunnustaa itselleen ja kääntyä sitten luottavaisena Jumalan puoleen.

 

Lähde: Christianity Today

Kuva: US Army Africa /flickr.com