Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Panu Pitkäsestä Hengen uudistus -liikkeen uusi toiminnanjohtaja

 

Hengen uudistus kirkossamme uusi toiminnanjohtaja Panu Pitkänen (vas.) ja Verkostoon kokopäiväisesti siirtyvä entinen toiminnanjohtaja Marko Huhtala. Kuva: Sari Savela

Panu Pitkänen aloitti kirkon sisällä toimivan Hengen uudistus kirkossamme yhdistyksen uutena toiminnanjohtajana joulukuun alussa. Edellinen toiminnanjohtaja Marko Huhtala siirtyy kokopäiväisesti Verkoston palvelukseen.

Pastori Marko Huhtala on toiminut Hengen uudistus kirkossamme toiminnanjohtajana neljä vuotta. Toukokuusta alkaen hän on luotsannut myös toista yhdistystä, Verkostoa. Huhtala valittiin Verkoston toiminnanjohtajaksi, kun sen edellinen vetäjä Petri Patronen nimitettiin Alppilan kirkon toiminnanjohtajaksi. Vuoden 2017 alusta Marko Huhtala siirtyy kokopäiväisesti Verkoston palvelukseen. Kotiryhmäverkosto on evankelis-luterilaisen kirkon sisällä vaikuttava jumalanpalvelusyhteisö.

– Hyvillä mielellä olen luopumassa. Varmaan vuoden ajan olen puhunut aktiivisesti, että voisin siirtyä muihin töihin. Osaltaan siellä on taustalla uupuminen matkatyöhön, Marko Huhtala kertoo tunnoistaan.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Huhtalan seuraaja Panu Pitkänen aloitti Hengen uudistus kirkossamme yhdistyksen projektityöntekijänä syyskuun alusta ja nyt joulukuun alusta toiminnanjohtajana.

Näky elävistä yhteisöistä

Marko Huhtala kertoo kantaneensa pitkään yhteisönäkyä sydämellään. Hengen uudistus onkin hänen toiminnanjohtajakautenaan kehittynyt yhteisöjä rakentavaan ja rohkaisevaan suuntaan. Yhdistyksen virallinen näky on tukea ja rakentaa Pyhän Hengen voimassa eläviä yhteisöjä ja lähettää niiden jäseniä maailmaan.

– Toukokuussa oli varmaan vielä erilainen ajatus Verkoston ja Hengen uudistuksen yhteistyöstä. Verkostohan on jossain määrin syntynyt Hengen uudistuksen lapsena niin kuin syntyi moni muukin seurakunta.

Huhtalalle profetoitiin jo vuosia sitten, että hän tulisi jonain päivänä johtamaan Verkoston kaltaista yhteisöä. Vuoden alusta tuo toteutuu, kun Huhtala voi keskittää kaikki voimavaransa Verkoston johtamiseen.

Takaisin luterilaiseen kirkkoon

Hengen uudistuksen uusi toiminnanjohtaja Panu Pitkänen on jokin aika sitten liittynyt takaisin evankelis-luterilaiseen kirkkoon oltuun lähes parikymmentä vuotta Suomen Vapaakirkon jäsen. Nuorena Panu Pitkäsellä oli suunnitelmissa papin työ. Hän pääsikin opiskelemaan yliopiston teologiseen tiedekuntaan, mutta siinä vaiheessa opinnot jäivät aloittamatta. Miehen tie kulki sen sijaan Englantiin teologiaa opiskelemaan ja sieltä myöhemmin lähetystyöhön. Pitkäsen perhe on ollut 12 vuotta lähetystyössä Keski-Aasiassa.

– Nyt ympyrä on sulkeutunut. Yhtä vähän kuin aikoinaan liittyi dramatiikkaa siihen, että erosin kirkosta ja liityin vapaakirkkoon, liittyy nyt siihen, että palasin takaisin luterilaiseen kirkkoon. Ratkaisu tuntuu luontevalta Jumalan johdatukselta. Näin sen piti mennä, Panu Pitkänen kertoo.

– Tosi hyvillä mielillä olen aloittanut Hengen uudistuksessa.  Uskon, että järjestöllä on tärkeä tehtävä täytettävänä kirkon kentässä.

Suomeen palattuaan Pitkänen palasi myös teologian opintojen pariin. Näillä näkymin Panu Pitkänen saa teologian maisterin paperit ensi keväänä.