Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kristuspäivä 2017 juhlistaa satavuotiasta Suomea

 

Kristuspäivän kohokohtia on juhla, jossa jokaisen Suomen kunnan vaakunaviiri kannetaan ristinmuotoiseen lippulinnaan areenan keskelle. Kuva on vuodelta 2008. Kuva: Jani Laukkanen

Turussa valmistellaan jo vuoden 2017 joulukuussa pidettävää isoa rukoustapahtumaa, Kristuspäivää. Paikaksi on valittu Gatorade Center, joka Turussa tunnetaan parhaiten jääkiekkojoukkue TPS:n kotihallina.

Vuonna 2008 järjestetty ensimmäinen Kristuspäivä veti yli 10 000 hengen hallin lähes täyteen, ja nytkin odotetaan yhtä suurta osallistujamäärää.
Tapahtuma on luonteeltaan ekumeeninen, ja järjestäjät yrittävät saada liikkeelle osallistujia Suomen jokaisesta kunnasta, kirkkokunnasta ja herätysliikkeestä.
Turun seudun seurakuntien lisäksi Kristuspäivää ovat puuhaamassa Hengen uudistus kirkossamme ry. ja Kansan raamattuseura.

Liikehdintää rukouksen ympärille

Joulukuun 2. päivänä 2017 pidettävän tapahtuman ytimessä on rukous Suomen puolesta.
– Tapahtuma keskittyy siihen, mikä meitä kristittyjä yhdistää: Kristukseen sekä ristiin, joka löytyy myös Suomen lipusta, kiteyttää Kansan raamattuseuran toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma.
Tarkoitus on synnyttää liikehdintää rukouksen ympärille.
– Viimeksi Kristuspäivä poiki yhteiskristillisiä rukoustempauksia ja liikkeitä ympäri Suomen, ja toivomme että niin kävisi nytkin, sanoo tapahtuman koordinaattori, turkulainen pastori Pasi Jaakkola.
Vuoden 2017 Kristuspäivässä on kolme pääteemaa: koti, kotimaa ja kotiseurakunta.
– Rukoilemme yhdessä Jumalan siunausta ja uudistavaa voimaa perheisiimme, kotipaikkakunnillemme ja kaikkiin seurakuntiin, kuvaa Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtaja Panu Pitkänen.

Suomen kuntien vaakunaviirit ristimuodostelmaan

Rukouspäivä kuuluu reformaation 500-vuotismerkkivuoden ja Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kristillisiin päätapahtumiin.
Yksi ohjelman kohokohdista on juhla, jossa jokaisen Suomen kunnan vaakunaviiri kannetaan ristinmuotoiseen lippulinnaan areenan keskelle.
– Voisiko olla näyttävämpää tapaa juhlistaa satavuotiasta Suomea, Pitkänen myhäilee.
Järjestäjät korostavat, että tarkoitus ei ole kuitenkaan rukoilla vain suomalaisten ja Suomen puolesta, vaan kansainvälisessä hengessä muistaa koko kristikuntaa ja eri maita.
Ohjelmassa on mukana maahanmuuttajia ja Suomessa asuvia ulkomaalaisia sekä myös kansainvälisiä kutsuvieraita.
Viimeksi tapahtumaan tehtiin bussiretkiä eri puolilta Suomea. Järjestäjät varautuvat tarjoamaan kotimajoitusta kaukaa tuleville.
Kristuspäivän kohokohtia on juhla, jossa jokaisen Suomen kunnan vaakunaviiri kannetaan ristinmuotoiseen lippulinnaan areenan keskelle. Kuva on vuodelta 2008.