Pannuhuoneesta lähetysuutisia YouTubeen

 
uutisstudio

Sansan tuottamaa uutiskatsausta, Lähetysaikaa, kuvataan Hyvinkäällä sijaitsevan toimitalon pannuhuoneessa. Uusi ohjelma julkaistaan kerran kuussa YouTubessa, osoitteessa tinyurl.com/lahetysaika.Kuva: Erkki Salo.

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) on ryhtynyt tuottamaan lähetysaiheista uutiskatsausta, Lähetysaikaa. Kerran kuussa YouTubessa julkaistavassa ohjelmassa ovat uutisankkureina ”Anna” ja ”Toivo”.

– Lähetysaika kertoo medialähetystyöstä nykyaikaisella ja rennolla tavalla. Vaikka ohjelman tekijöillä on pilkettä silmäkulmassa, käsiteltävät asiat ovat totta. Tavoitteena on tehdä medialähetystyötä tutuksi ja saada katsojatkin innostumaan, kertoo Sansan varainhankinnan koordinaattori Erkki Salo.

Hän tekee Lähetysaikaa yhdessä mediatuottaja Merja Kauppisen kanssa.

israelpvt

Medialähetystyö on kustannustehokasta. Myös uutishuone rakentui oman toimen ohessa ja osin kiky-tunteja käyttäen Sansan toimitalon kellarikerrokseen, pannuhuoneeseen. Valmiissa lähetyksessä nähtävät lavasteet ovat virtuaalilavasteita, joten Lähetysajan aloittaminen ei vaatinut kalliita lavastehankintoja.

Anna ja Toivo haastavat lähetystyöhön

– Jumala on lahjoittanut toivon Kristuksessa. Jotta toivon viestiä voidaan kuuluttaa ympäri maailmaa radiomastoista, tv-satelliiteista ja nettiservereiltä, toivomme löytävämme yhä uusia ”Annoja”, jotka ovat valmiit myös antamaan omastaan tähän työhön, Erkki Salo taustoittaa Annan ja Toivon nimivalintaa.

Nimiin liittyy myös tavoite haastaa katsojia osallistumaan. Toivon nimipäivänä 4.6. haastetaan erityisesti miehiä ja Annan päivänä 9.12. naisia aktivoitumaan mukaan lähetystyöhön.

Lähetysaika-nimi on Sansassa ollut käytössä jo aiemmin. Merja Kauppisen toimittamaa Lähetysaika-radio-ohjelmaa kuultiin seitsemän vuoden ajan Radio Deissä ja Järviradiossa.

Katso Lähetysaika

 
Sansa kesäkeräys artikkelin alle