Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Pakistanilainen syyttäjä ehdotti kristityille vangeille: ”Kääntykää islaminuskoon, niin pääsette vapaaksi”

 

Kuva Istockphoto

Pakistanilaiset, kahden muslimin murhasta syytetyt kristityt eivät aio hylätä uskoaan Jeesukseen päästäkseen vapaaksi syytteistä. Kristityt monissa muslimimaissa ovat raportoineet vastaavanlaisista tarjouksista.

Maaliskuussa 2015, pääsiäissunnuntaina, Pakistanin Yohanabadissa tehtiin itsemurhaiskut kahteen kirkkoon. Iskuissa kuoli ainakin 15 ja loukkaantui yli 70 ihmistä. Useat kristityt sitoutuivat iskujen jälkeen kostamaan muslimeille. He kokoontuivat kaduille vaatimaan oikeutta. Seurasi mellakoita, joissa tapettiin kaksi muslimimiestä, joiden uskottiin osallistuneen pommi-iskuihin. Tämän jälkeen poliisi teki rynnäkön koteihin Youhanabadin alueella ja pidätti 42 kristittyä. Heitä syytettiin osallisuudesta murhiin.

CBN News (30.3.) uutisoi, että nyt, kaksi vuotta myöhemmin, asianajaja Joseph Francis, Lakiapua tarjoavan keskuksen, CLAAS:in, johtaja kertoo, että julkinen syyttäjä Syed Anees Shah on tehnyt  kymmenille asiakkailleen tarjouksen, että hän voi taata heidän vapauttamisensa syytteistä osallisuuteen kahden muslimin hirttämisessä, mikäli he luopuisivat kristinuskosta ja kääntyisivät islamiin. Pakistan on muslimienemmistöinen maa, jossa kristityt muodostavat vain kahden prosentin vähemmistön.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Shahin on kerrottu tehneen samanlaisia tarjouksia joillekin syytetyistä jo kuusi kuukautta sitten. Hän kielsi aluksi pyytäneensä kristittyjä kääntymään islaminuskoon, mutta myönsi tarjonneensa heille ”vaihtoehtoa”. Lopulta syyttäjä joutui myöntämään tekonsa, kun hänen tietoonsa tuli, että syytettyjen hallussa oli videonauhoite hänen tekemästään tarjouksesta.

Pakistanilaiset kristityt, joita syytetään murhasta, pysyvät kuitenkin lujasti uskossaan ja sanovat, että eivät käänny islamiin vain päästäkseen vapaaksi heitä kohtaan esitetyistä syytteistä.

Nämä syytetyt eivät ole ainoita kristittyjä, jotka ovat vastaanottaneet tarjouksia oikeudellisesta armeliaisuudesta tai heitä kohtaan esitetyistä syytteistä luopumisesta. Kristityt Egyptissä ja muissa muslimimaissa ovat raportoineet vastaavanlaisista pyynnöistä, joita heille on esitetty. Jotkut heistä ovat kertoneet CBN News’ille, että he mieluummin mätänevät vankilassa kuin hylkäävät Kristuksen.

USA:n valtionhallinnon erityisneuvonantaja, Knox Thames, vierailee lähiaikoina Pakistanissa tapaamassa viranomaisia, kansalaisyhteiskunnan ja uskonnollisten yhdyskuntien edustajia ja keskustelee heidän kanssaan uskonnollisten vähemmistöjen asemasta.