Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Pakistania koettelevat massiiviset tulvat – Fida ohjaa hätäapua paikallisen helluntaikirkon kautta

 
poika violetissa asussa kahlaa polviaan myöten vedessä

Pakistanin tulvia kuvaillaan historiallisen katastrofaalisiksi.

Pakistaniin on julistettu hätätila. Maanlaajuisesti tulvat ovat vaatineet jo yli 1 000 kuolonuhria ja 700 000 ihmistä on menettänyt kotinsa.

Pakistan peittyy tulvavesiin. Paikalliset kuvaavat tämän kesän tulvia pahimmaksi heitä koskaan kohdanneeksi katastrofiksi. Fidan kumppaniseurakunnan, Assemblies of God -helluntaikirkon, pastori luonnehtii tilannetta historialliseksi:

– Tulvia tulee alueellemme silloin tällöin, mutta nämä sateet ovat olleet runsaampia, kuin koskaan aiemmin. Eräs paikallinen viranomainen kuvaili, että nämä tulvat ovat jo raamatullisissa mittasuhteissa.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Kokonaisuudessaan tulvat vaikuttavat 33 miljoonan ihmisen elämään.

Luoteis-Pakistanissa sijaitseva, Assemblies of God -helluntaiseurakunnan ylläpitämä koulu on yksi Fidan kummikohteista. Sen toimintaa tukee Fidan kautta 152 suomalaista kummia. Koulu on onneksi säästynyt rajuilta tulvatuhoilta ja on pystynyt jatkamaan toimintaansa normaalisti.

Lähialueilla on kuitenkin laajoja tuhoja ja monet perheet ovat menettäneet kotinsa. Tulvan laajuutta ja sen vaikutuksia yhteisössä kartoitetaan parhaillaan. Seurakunnan humanitaarinen tiimi jakaa jo kiireellistä hätäapua, kuten ruokaa, lääkkeitä ja telttamajoitusta apua tarvitseville.

Fida on avannut Pakistaniin keräyksen ja vie hätäapua perille kyseisen seurakunnan kautta.

Kummikoulu mahdollistaa koulupolun kristityille lapsille

Fidan tukema koulu sijaitsee köyhällä asuinalueella, jossa asuu pääosin kristittyjä perheitä. Opiskelu on haluttu pitää edullisena, jotta köyhätkin lapset pääsevät sinne. Suurin osa oppilaista on kristittyjä, osa hyvin köyhistä perheistä. Uskonnollisena vähemmistönä kristityt ovat Pakistanin yhteiskunnassa heikossa asemassa.

Pakistanissa ei perinteisesti haluta laittaa tyttöjä kouluun, ja tytöt jäävätkin usein kotiin tekemään töitä. Kummikoulu kannustaa ja rohkaisee myös tyttöjä kouluttautumaan. Jo noin puolet oppilaista on tyttöjä.

 
Fida artikkeli