Päivi Räsänen: Arvostelu oli kirkon paniikkireaktio

 

Päivi Räsänen Radio Dein studiossa Päivän vieraana. Taustalla toimittaja Kai Kortelainen ja juontaja Jenni Rantanen.

– Tämä on ehdottomasti kovin mylläkkä, johon olen poliitikon urallani joutunut, totesi kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen Radio Dein Päivän vieras -haastattelussa tiistaina.
Räsänen kertoi joutuneensa uusimaan matkapuhelimensa, joka tukkeutui kahdesti palautetekstiviesteistä, joita on tullut tuhansia. Kolme viikkoa Suomen poliittisen kohun keskellä olleen puoluejohtajan mukaan valtaosa palautteesta on ollut tukevaa, mutta uhkailujakin on tullut.

– Kohu alko sikäli yllättävästi, ettei tuo Ajankohtaisen kakkosen keskusteluilta mielestäni sisältynyt mitään varsinaisia uusia avauksia. Olen aikaisemmin puhunut ihan samat asiat. Puolueen kanta, avioliiton säilyttäminen miehen ja naisen välisenä on ollut selvä. Tässä on toimintaympäristö muuttunut, niin että samat asiat herättävät yhtäkkiä näin voimakkaan reaktion, kuusi vuotta kristillisdemokraatteja luotsannut Räsänen ihmettelee.

Avioliittokeskustelu vaikutti Räsäsen mielestä myös siihen, että häen lausuntojaa Suomen pakolaispolitiikkaan liittyen tulkittiin yksipuolisesti ja tarkoitushakuisesti. Kristillisdemokraattien puheenjohtajan mukaan kulttuuriministeri Stefan Wallin sotki kiintiöpakolaisen ja turvapaikanhakijoiden statukset keskenään joko tietämättömyyttään tai tarttui tilaisuuteen näpäyttää Räsästä rkp:n profiilia nostaakseen ja puolueen eduskuntavaalivaaliasetelmaa parantaakseen.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Räsänen sanoi tarkoittaneensa kohua herättäneessä pakolaislausunnossaan koko ajan kiintiöpakolaisia, joita valtiot valitsevat erityisin kriteerein. Turvapaikanhakijat Räsänen valitsisi aina humanitaarisin periaattein ilman, että uskonnollisella tai kulttuurisella taustaa ja avuntarvitsijoiden integroitumista Suomeen mietittäisiin avuntarjoamisen yhteydessä.

– Suomi ei valitettavasti voi ottaa tänen niitä kaikkia miljoonia pakolaisia, jotka apua tarvitsevat, ja ilman muuta joudumme tekemään tässä valintaa – ja aivan varmasti Stefan Walin sen myös tietää.

Espoon piispa Mikko Heikan STT:n ja Kirkon tiedotuskeskuksen kautta välittämää tiedotetta, jossa kirkko ilmoitti Heikan nimissä irtisanoutuvansa Räsäsen mielipiteistä Päivä Räsänen nimittää ”paniikkireaktioksi”.

Päivän vieras -tunti kuullaan uusintana Radio Deissä keskiviikon vastaisena yönä 3.11. kello 01.00-02.00.

Kuuntele, Päivi Räsäsen mielipide kirkon tiedotuskeskuksen ja Mikko Heikan tiedotteesta:

 

 

 

 

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)