Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Maassa taivaassa Kuopiossa

 

Kädet Minna Havukaisen valokuvanäyttelystä Exitus.

Kuolemaa päin käydään Kuopiossa kaksin käsin ja kaikin aistein. Pyhäinpäivänä alkaa marraskuun, kuoleman kuukauden kestävä tapahtumasarja, johon sisältyy asiantuntijaluentoja, musiikkia, valokuvanäyttely ja elokuvia. Tapahtumakavalkadi on nimeltään Maassa taivaassa.

Pyhäinpäivänä Tuomiokirkossa kuullaan Malcolm Archerin Requiem. Kirkkopihalla lasketaan kukat kuvitteelliselle hautakummulle. Kummulle voi tuoda muualle haudattujen muistoksi hautakynttilöitä, joista rakentuu yhteinen muistotulimeri.

Pyhän Markuksen kappelin luennoilla paneudutaan luterilaiseen ja ortodoksiseen hautaansiunaamiseen, arvokkaaseen vanhuuteen ja hyvään kuolemaan. Tutkija valottaa, miten vastata lapselle kuolemasta, ja oikeuslääkäri kertoo kuolinsyytutkimuksen arjesta. Luentojen välillä kuullaan raamatuntekstejä ja musiikkia.

Sansa Neliöb. 13.2.-12.3.

Pyhän Pietarin kappelilla voi ihailla tilataideteosta Puutarhassa.

VB-kuvakeskuksessa avautuu valokuvataiteilija Minna Havukaisen näyttely Exitus. Kuopiolaissyntyinen Havukainen on ideoinut koko tapahtuman viime vuonna Turussa toteutetun hankkeen pohjalta.

Kuoleman kosketus -nimisen näyttelyn ovat koonneet Taideteollisen korkeakoulun valokuvaosaston maisteriopiskelijat. Loppukuulle on luvassa lisää luentoja ja elokuvaesityksiä, joita on myös koululaisille.