Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Paavo Väyrynen kosii nuoria seurakuntavaaliuurnille

 

Minäkin äänestän -kampanjaan osallistuva ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen kannustaa kaikkia 16-vuotta täyttäneitä nuoria äänestämään, jotta nuorten ääni kuuluu paremmin seurakuntien päätöksenteossa. Väyrynen itse aikoo äänestää seurakuntavaaleissa varmistaakseen, että hänelle merkitykselliset asiat seurakunnassa edistyvät.

Kaupunginvaltuutettu, juontaja Jaana Pelkosen syyskuussa avaamassa haastajakampanjassa perustelunsa ovat kertoneet jo muun muassa opetusministeri Henna Virkkunen, lumilautailija Aleksi Litovaara, SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja näyttelijä Pamela Tola. Tärkeiksi äänestyssyiksi he ovat nimenneet esimerkiksi nuorten ongelmien ennaltaehkäisemisen, heikommassa asemassa olevien tukemisen, hyväksikäyttötapauksiin puuttumisen ja lapsille suunnatun toiminnan.

Minäkin äänestän -kampanjan tavoitteena on kannustaa julkkisten konkreettisten esimerkkien kautta kaikkia suomalaisia kirkkoon kuuluvia 16 vuotta täyttäneitä äänestämään marraskuussa. Äänestäjäkasvot ja -syyt päivittyvät torstaisin 14.11. asti osoitteessa seurakuntavaalit.fi/minakinaanestan.

Perheniemi neliöb. vko 48. MJa

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on 1.-5. marraskuuta, jolloin voi äänestää muun muassa oppilaitoksissa, kauppakeskuksissa ja sairaaloissa.

Seurakuntavaalien yhteinen vaalipäivä on koko maassa isänpäivänä 14. marraskuuta 2010. Vaalit järjestetään seurakunnasta riippuen yksi- tai kaksipäiväisinä. Kaksipäiväisissä vaaleissa on mahdollista äänestää myös 15. marraskuuta.