Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Skotlannin kristityt: homoseksuaalit juridisessa erityisasemassa

 

Skotlantilainen rauniokirkko. Kuva: sxc.hu

Kristityt puhuvat uudesta uskonnollisesta vainosta.

Skotlannissa poliisien uusien toimintaohjeiden mukaan viranomaisten on suhtauduttava homoseksuaaleja ja muita vähemmistöryhmiä vastaan tehtyihin rikoksiin tiukemmin kuin tavallisia kansalaisia vastaan tehtyihin rikoksiin. Uudet ohjeet takaavat, että rikokset homoseksuaaleja ja muita vähemmistöjä vastaan käsitellään muita syytteitä korkeammalla prioriteetilla myös oikeusjärjestelmässä.

Apulaispäällikkö ja konstaapeli Mike McCormickin mukaan vähemmistöryhmät kärsivät samasta rikoksesta muita enemmän, koska he saattavat ajatella, että rikoksen tekijän lisäksi suuri joukko muitakin suhtautuu heihin vihamielisesti.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

Aiemmin tänä vuonna Civitas-aivoriihi julkaisi mietintönsä otsikolla ”Uusi inkvisitio: uskonnollinen vaino Britanniassa nykypäivänä”, jossa se varoitti uskovien joutuvan epäoikeudenmukaisesti uusien viharikoslakien kohteeksi. Asiasta uutisoi The Christian Institute.