Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Paavo Väyrynen: Euroalueesta irrottautuminen hirttosilmukkaa parempi vaihtoehto

 

Radio Dein vaalitenttisarjan aloittava Paavo Väyrynen ei säästä itseään kampanjansa aikana.

KUUNTELE KLIPPI. Paavo Väyrysen mukaan euroalueesta irrottautuminen on vaikeaa, mutta keskustan presidenttiehdokas pitää silti yhteisvaluutan hylkäämistä Suomelle välttämättömänä.
– Vielä hankalammalta tuntuu se, että hirttosilmukka kaulassa kiristyy, kun euroalueen vaikeudet syvenevät.

Presidenttiehdokas Paavo Väyrynen arvostelee Radio Dein vaalitentissä suorin sanakääntein gallup-kannatuksessa hänen edellään olevia ehdokkaita, kokoomuksen Sauli Niinistöä ja sdp:n Paavo Lipposta.

– Suomen ei olisi pitänyt euroalueeseen mennä, kun Ruotsi ja Tanska jäivät pois, mutta Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö, jotka olivat silloin hallituksen voimamiehet, halusivat, että Suomen pitää olla ensimmäisten joukossa ja päästä Euroopan ytimeen, kritisoi Väyrynen kilpakumppaneitaan Radio Dein tentissä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Keskustan ehdokkaan mukaan Suomi on väärässä seurassa hoitaessaan Kreikan tukipakettia yhdessä muiden euromaiden kanssa.  Väyrynen huomauttaa kannattaneensa jo Suomen EU-jäsenyysneuvottelujen aikana 90-luvulla pohjoismaiseen yhteistyöhön pitäytymistä.

– Suomi olisi voinut neljän pohjoismaan kanssa luoda pohjolan unionin. Se olisi ollut paljon parempi ratkaisu.

– Tämä olisi yhä helppo toteuttaa, jos vain poliittinen tahto olisi olemassa, mutta näköjään poliittisen eliitin piirissä tästä ei ole edes halua keskustella.

”Lipponen ja Niinistö rikkoivat perustuslakia”

– On vanha sanonta, jonka mukaan älykäs ihminen voi selvitä tilanteesta, johon viisas ihminen ei edes joudu. Kun Lipponen ja Niinistö veivät meidät tähän euroalueeseen – vieläpä perustuslakia rikkoen – niin heillä ei ollut viisautta, että oltaisiin jääty sen ulkopuolelle. Minä olen odottanut, olisiko heillä nyt viisautta kertoa, miten me pääsemme pois tästä pinteestä, johon olemme joutuneet, laukoo Väyrynen Kreikan velkajärjestelyihin viitaten.

Perussuomalaisten ehdokkaan Timo Soinin tavoin Väyrysen arvioi, että euroalueen ympärille ollaan luomassa liittovaltiota, jolla on yhteinen finanssipolitiikka ja yhteinen hallitus.

Esikuvana Kekkonen

Presidenttinä Paavo Väyrynen olisi omien sanojensa mukaan samantyyppinen tasavallan päämies kuin edellinen keskustalainen presidentti, Urho Kekkonen.

– Kekkonen oli pitkään presidenttinä ja hänen arvomaailmansa on hyvin lähellä minun arvomaailmaani.

– Olen halunnut nuoresta pitäen vaikuttaa sekä Suomen, Euroopan että ihmiskunnan tulevaisuuteen ja presidentin tehtävässä tätä vaikutusvaltaa voi kaikkein parhaiten saada ja käyttää.

Sitkeästi matalalla pysyttelevät kannatuslukemat eivät Väyrystä säikäytä.

– Olen ollut kaksi kertaa aikaisemmin presidenttiehdokkaana ja noussut viiden prosentin kannatuksesta yli kahteenkymmeneen ja kärkikamppailuun. Niin on tälläkin kertaa mahdollista tehdä ja tällä kertaa myös tuo kärkikamppailu voittaa.

Radio Dein Ajankohtaistunnilla haastatellaan kaikkien eduskuntapuolueiden presidenttiehdokkaat. Torstaisten vaalitenttien sarjan aloittaa keskustan ehdokas Paavo Väyrynen. Radio Dein presidentinvaalitentti torstaina 3.11. klo 9-10, uusinta klo 13-14 ja yöllä klo 01-02.

Kuuntele, miten presidenttiehdokas Paavo Väyrynen arvioi luterilaisen kirkon nykytilaa ja miten hän näkee uskonnon ja politiikan suhteen (toimittaja AP Kaipiainen): 

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)