Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Päätoimittaja Seppo Simola: ”Kirkko kaveraa hengellisten hörhöjen kanssa”

 

Kirkko ja kaupunki -lehti julkaisi Ville Rannan pilakuvan

Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simola arvioi tänään ilmestyneen Kirkko ja kaupunki -lehden pääkirjoituksessa kirkon sisällä toimivien järjestöjen ja erilaisten hengellisten liikkeiden aiheuttavan kirkon seuraavan mainekriisin. Simola syyttää kirkon ”kaveeraavan ties minkälaisten hengellisten hörhöjen kanssa”, joiden päätoimittajaa katsoo ”harjoittavan rikollista tai puolirikollista toimintaa”. Lehden numerossa on julkaistu kuvittaja Ville Rannan pilakuva, jossa kerrotaan demonin olevan ajettu ulos kirkosta. Kuvan viittaus Pirkko Jalovaaran tapaukseen on ilmeinen.

”Erilaisissa hengellisissä, myös kirkon sisäisissä, liikkeissä harjoitetaan syrjintään liittyvää rikollista tai puolirikollista toimintaa”, kirjoittaa Seppo Simola tuoreen Kirkko ja kaupunki -lehden pääkirjoituksessa. Päätoimittaja syyttää kirkon johtoa siitä, että se ”antaa arvovaltansa, henkisen ja usein myös taloudellisen tuen mitä erilaisimmille hengellisille tahoille”, joiden Simola arvioi olevan kirkolle vahingollisia, jopa syyllistyvän rikoksiin.

”Kun halutaan antaa kaikkien kukkien kukkia, kumarretaan sellaisille tahoille, jotka ’raamatullisuuden’ nimissä siirtävät vuosituhansien takaa yksi yhteen tähän päivään kaikenlaisia kummallisuuksia. Samalla käännetään joku kehon osa niille, joiden maailmankuvaan ei millään mahdu esimerkiksi, että aurinko kiertää maata, demonit aiheuttavat sairauksia, nainen ei kelpaa papiksi tai homous on syntiä”, Simola kirjoittaa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Simolan pääkirjoitus viittaa Ylen MOT-ohjelman esiin nostaman Pirkko Jalovaaran julistuksen epäkohtiin. Simola sanoo, että häntä hävettää kirkollisen median puolesta. ”Hävettää se, että kipukohtia ei ole itse nostettu riittävällä ponnella esiin”.

Lue myös

Kirkko ja kaupungin pääkirjoitus

”Kirkollinen media katuu saamattomuuttaan”

Helsingin seurakuntayhtymän viestintäjohtaja Seppo Simola ja dogmatiikan professori Miikka Ruokanen Radio Dein Viikon debatissa keskiviikkona 20.3. klo 9-10. Uusinta klo 13-14 ja lauantaina 23.3. klo 20-21.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)