Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Ortodoksisia kansanedustajaehdokkaita reilu 1 %

 

Ortodoksi.net -uutisten selvityksen mukaan tulevissa eduskuntavaaleissa on ortodoksisia kansanedustajaehdokkaita 1,16 prosenttia. Tulos perustuu YLE:n vaalikoneen tietoihin. Otoksessa ovat mukana kaikki 1803 vaalikoneeseen vastannutta ehdokasta.

Kaikkiaan ehdokkaita on 2315.

Lukumääräisesti ortodoksisia kansanedustajaehdokkaita oli 21. Suurin määrä ortodokseja oli Uudenmaan vaalipiirissä, jossa heitä oli 7. Ortodokseja oli vain kuudessa vaalipiirissä kaikista 15 vaalipiiristä, Ahvenanmaa mukaan lukien. Eniten ortodoksisia ehdokkaita on SDP:llä, jolta löytyy neljä ehdokasta.

SEKL Neliöb. 25.-31.3. MJa

Ortodoksi.net tietojen mukaan tällä hetkellä istuvassa eduskunnassa on ilmeisesti ainakin kolme ortodoksista kansanedustajaa: Maria Guzenina-Richardson (SDP, Uusimaa), Tarja Filatov (SDP, Häme) ja Hannu Hoskonen (Keskusta, Pohjois-Karjala). Aiemmissa eduskunnissa ainakin KELAan johtajaksi siirtynyt Jorma Huuhtanen (Keskusta) oli ortodoksi.

 
artikkelibanneri Uusi Tie