Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Norjalainen käy kirkossa kerran vuodessa

 

Keskimääräinen Norjan kirkon jäsen osallistui kirkonmenoihin yhdesti vuonna 2010. Vuosittain julkaistavassa kirkon elämää kuvaavassa raportissa todetaan, että lukema on pysynyt samana vuodesta 2000 lähtien. Raportissa huomautetaan kuitenkin, että muut tutkimukset osoittavat osallistumisen luterilaisen kansankirkon toimintaan vähentyneen tasaisesti.

Syy miksi, jumalanpalvelukeen osallistumisen lukumäärä pysyy niin stabiilina on kansalaisten osallistuminen kastetilaisuuksiin, arvelee Tunsbergin piispa Laila Riksaasen Dahl.

– On ilmeistä, että seurakunnan toimintaan osallistuminen ohenee jatkuvasti. Se on osa sosiaalista trendiä. Ihmiset haluavat nauttia elämästä. Mikä sopii nykyihmisen mieltymyksiin, menee prioriteeteissa edelle. Säännöllinen seurakuntaan osallistuminen ei sovi tähän trendiin, piispa analysoi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Norjan viidestä miljoonasta asukkaasta 78 prosenttia kuului kirkkoon vuonna 2010. Vuonna 2000 lukema oli 86,3 prosenttia.Viime vuonna syntyneistä lapsista kastettiin 66 prosenttia kun 10 vuotta aiemmin kastettujen määrä oli 81,4 prosenttia. Pienin muutos on tapahtunut konfirmoitavien määrässä ja kirkollisissa hautajaisissa. Asiasta kertoi ENINews.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie