Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Ortodoksinen kirkko irtisanoi sopimuksensa Johanna Korhosen johtaman kustantamon kanssa – syynä laiminlyönnit tilityksissä

 

Johanna Korhonen. Kuva: Kirkon kuvapankki/Aarne Ormio

Suomen ortodoksisen kirkon kirkkohallitus päätti kokouksessaan tiistaina irtisanoa sopimuksensa Maahenki-kustantamon kanssa. Asiasta uutisoi ensin Iltalehti.

Ortodoksisen kirkon verkkosivuilla kerrotaan, että Maahenki Oy on toistuvasti laiminlyönyt tilittää myyntituotot kirkolle, eikä ole huomautuksista huolimatta suorittanut erääntyneitä saatavia.

Kirkollishallitus päätti irtisanoa Maahenki Oy:n kanssa solmitun sopimuksen heti ilman irtisanomisaikaa sopimusrikkomuksen vuoksi.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Ortodoksisen kirkon palvelukeskuksen lakimies Jari Rantala kertoo Iltalehdessä, että yhteistyö on takkuillut jo pidempään. Kyse on myös kohtuullisen merkittävästä rahasummasta. Pelkästään raha ei kuitenkaan ole syynä sopimuksen irtisanomiseen, vaan myös toimintatavat ovat olleet moitittavia. Rantalan mukaan toimintatapoja ei ole edes pyritty muuttamaan.

Suomen ortodoksisella kirkolla on ollut julkaisujen tuotanto-, myynti- ja markkinointisopimus Maahenki Oy:n kanssa vuodesta 2006 lähtien. Maahenki Oy:n kustantaja ja toimitusjohtaja on Johanna Korhonen.

Sopimuksen mukaisesti Maahenki Oy on myynyt kirkon toimeksiannosta julkaistuja tuotteita ja sitoutunut tilittämään myyntitulot, joista on vähennetty sovitut provisiot.

Kirkollishallitus päätti kokoukseen luopua julkaisutoiminnan harjoittamisesta ja siirtää olemassa olevan kirjavaraston Valamon luostarille, joka jatkaa kirjojen myyntiä ja markkinointia.