Oriveden seurakunta tarjoaa kriisiapua ammuskelun johdosta

 

Eri tahot tarjoavat kriisiapua Oriveden kouluampumisen vuoksi. Oriveden kirkossa on tänään perjantaina kello 14-18 ovet auki paikkakunnalla sattuneiden kahden ampumavälikohtauksen johdosta.

Seurakuntapastori Kari Mäkinen kertoo Aamulehdelle, että kirkossa on koko iltapäivän seurakunnan väkeä keskustelemassa niiden ihmisten kanssa, joita ampumavälikohtaukset ovat järkyttäneet.

Kello 16 ja kello 18 järjestetään hartaushetket.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Kirkon ovet ovat avoinna kaikille, Kari Mäkinen painottaa.

Lisäksi seurakunnan nuorisotyönohjaaja on yhteydessä suoraan kouluun, ja keskustelee koulun väen tarvitsemasta avusta.

Orivedellä ammuttiin perjantaina aamupäivällä toimistossa ja yhteiskoulussa. Yksi loukkaantui ja ampuja on otettu kiinni.

Pelastakaa Lapset avaa lapsille ja nuorille suunnatun kriisichatin osoitteessa www.mantelichat.fi. Vapaaehtoiset koulutetut aikuiset tarjoavat chatissa tukea lapsille ja nuorille.

Aamulehden mukaan kriisichatin koulutetut valvojat kannustavat nuoria puhumaan ja jakamaan pelkoa ja ahdistusta läheisten kanssa, sekä tarvittaessa rohkeasti ottamaan yhteyttä ammattiauttajiin tai kriisipuhelimiin keskustellakseen asiasta lisää. Pelastakaa Lasten Kriisichat on auki tänään perjantaina kello 15-18 osoitteessa www.mantelichat.fi

 
Artikkelibanneri perussanoma