Opetus- ja kulttuuriministeriöltä koronatukea uskonnollisille kesätapahtumille – suurin yksittäinen tuki suviseuroille

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt avustusta uskonnollisille kesätapahtumille, joiden järjestäminen vaikeutui tai estyi kokonaan koronapandemiasta johtuvien rajoitusten tai suositusten vuoksi. Avustusta sai yhdeksän järjestöä.

Uskonnollisten kesätapahtumien järjestäjät saattoivat hakea avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä, mikäli niiden toiminta tapahtumien järjestämisessä vaikeutui tai estyi koronapandemiasta johtuvien rajoitusten ja suositusten vuoksi. Avustusta oli mahdollista hakea toukokuun alusta elokuun loppuun ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistuksen mukaan avustus voi kattaa pääsääntöisesti enintään 80 prosenttia avustettavan toiminnan kustannuksista. Ministeriö oli varautunut käyttämään avustuksiin yhteensä enintään 1,5 miljoonaa euroa, mutta kaikkiaan avustuksia myönnettiin reilun miljoonan euron edestä.

Suurimman yksittäisen avustuksen, 721 000 euroa, sai vanhoillislestadiolaisen liikkeen Suomen Rauhanyhdistysten keskusyhdistys. Se vastaa Suomen suurimman kristillisen kesätapahtuman, suviseurojen, järjestämisestä. Toiseksi suurin avustus, 168 000 euroa, myönnettiin Herättäjä-yhdistyksen herättäjäjuhlille. Helsingin Islam Keskus sai kolmanneksi eniten avustusta. Se sai valtiolta 60 000 euroa.

Perheniemi neliöb.(vuosisop.)23.3.alk. MJa

Muut avustusten saajat ovat:

Suomen evankelisluterilainen kansanlähetys r.y:  37 000 euroa

Punsar Bönehusförening r.f.: 27 000 euroa

Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys r.y.: 16 347 euroa

Parikanniemisäätiö: 15 000 euroa

Hengen uudistus kirkossamme ry: 10 000 euroa

Suomen Luther-säätiö sr: 10 000 euroa