One Way Missionin toiminnanjohtaja vaihtuu

 

Esa-Pekka Mattila (vas.) aloittaa One Way -missionin toiminnanjohtajana Tapani Suonnon siirtyessä hallituksen puheenjohtajaksi. Kuva: One Way Mission

Pastori ja kirjailija Tapani Suonto jää pois One Way Missionin toiminnanjohtajan virasta. Uutena toiminnanjohtajana aloittaa pastori Esa-Pekka Mattila.

Esa-Pekka Mattila siunattiin uuteen tehtäväänsä sunnuntaina 14. elokuuta One Wayn kesäkonferenssissa Espoossa.

– Sukupolvenvaihdos on ollut työn alla jo vuosia ja sen puolesta on rukoiltu paljon, Tapani Suonto kertoo.

SEKL neliö1kk talvi

Suonto on ajanut mallia, jossa toiminnanjohtajan tehtävät siirtyvät uudelle polvelle niin aikaisessa vaiheessa, että työn jatkuminen ei millään tavalla häiriinny. Suonto itse ei jää eläkkeelle, vaan hänestä tulee One Wayn hallituksen puheenjohtaja. Tässä roolissaan hän haluaa tukea sekä uutta toiminnanjohtajaa että koko vastuunkantajatiimiä. Suonto toimi 33 vuotta perustamansa järjestön johtajana.

Kun operatiivinen päävastuu siirtyy Mattilalle, Suonto pystyy keskittymään paremmin julistus- ja opetustyöhön sekä kasvavan mediatyön haasteisiin.

– Tämän tyyppisen organisaation toiminnanjohtajalta vaaditaan jämäkkyyden lisäksi paimenen sydäntä, kohtalaista paineensietokykyä, nöyrää mieltä ja hengellistä kypsyyttä, Suonto sanoo.

– Mutta ennen kaikkea johtajan täytyy olla Jumalan lähettämä ja valtuuttama. Uskon, että Esa-Pekka Mattila täyttää kaikki nämä edellytykset.

Esa-Pekka Mattila tuli ensimmäisen kerran One Wayn työntekijätiimiin vuonna 2005, jolloin hän oli muun muassa käynnistämässä Kallvikin miestenkotia ja sen toimintaa. Muutaman vuoden jälkeen Mattilan perhe muutti Viroon lähetystyöhön. Viron vuosien jälkeen Mattila palasi Suomeen Soinin helluntaiseurakunnan pastoriksi ja sieltä vuoden 2014 alussa takaisin One Way Missioniin.