Vapaakirkon muutto on loppusuoralla

 

Artikkelikuva: Vapaakirkon henkilökuntaa aterioimassa Teopoliksen ravintolassa muuttopuuhien keskellä. Nanna Rautiainen (vas.), Pirkko Kaura, Hannu Vuorinen, Timo Lehikoinen, Hanna Rautiainen, Kimmo Kaartama ja Pirjo Kuosmanen. Kuva: Hannu Lahtinen

Suomen Vapaakirkko keskitti keskustoimintonsa Tampereelle.

– Vuosia kestänyt hanke on vihdoin toteutunut. Hämeenlinnassa sijainneet Vapaakirkon yksiköt ja Hangon Santalassa ollut Suomen teologinen opisto ovat nyt samassa kiinteistössä Tampereen Teopoliksessa. Valtaosa muuttotavaroista alkaa olla omilla paikoillaan, kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen toteaa.

Suomen Vapaakirkko teki vuosikokouksessaan neljä vuotta sitten päätöksen kirkkokeskuksen ja opiston siirtämisestä Tampereelle. Erilaisia tila- ja paikkakuntavaihtoehtoja oli siihen mennessä haravoitu vuosien ajan. Tampere oli ollut pitkään vahva ehdokas sijoituspaikkakunnaksi, ja kun sopiva kiinteistö sieltä löytyi, päätös syntyi lähes täysin yksimielisesti. Tampereen kaupungin omistama Sairaalankadulla sijainnut kiinteistö siirtyi Vapaakirkon omistukseen noin kolme vuotta sitten. Tampereen seudun ammattiopiston Tredun toiminta jatkui tiloissa tähän kevääseen saakka.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Vuorinen iloitsee Teopoliksen sijainnista. Sairaalankatu 5–7 sijaitsee puistomaisessa miljöössä aivan Tampereen keskustan tuntumassa.

– Katson tulevaisuuteen kiitollisella ja toivorikkaalla mielellä. Läksimme tähän hankkeeseen, koska halusimme kehittää kirkkomme yksiköiden toimintaedellytyksiä. Tampereen keskeinen sijainti sekä monia mahdollisuuksia tarjoavat tilat ovat tärkeä pala, kun rakennamme palvelutyömme tulevaisuutta näkymme ja arvojemme mukaisesti.

Reippaalla mielellä

Vuorinen kehuu henkilökunnan hienoa asennetta muuttoviikkojen aikana.

– Meillä on ollut todella hyvä yhdessä tekemisen meininki. Kirkkomme talous- ja hallintojohtaja Kimmo Kaartama ansaitsee suuret kiitokset. Hänen johdollaan muutto on sujunut jouhevasti. ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” -sanonta on osoittautunut todeksi muuttoa tehtäessä.

Muutto Teopolikseen on edennyt myös Kimmo Kaartaman mielestä hyvin.

– Käytimme ammattilaisia muutossa, joka oli hyvä ratkaisu. Tavarat saatiin tehokkaasti siirrettyä. Loput Hämeenlinnasta ja Santalasta tulevista tavaroista saadaan paikoilleen elokuun aikana, Kaartama kertoo.

Sairaalankadun kiinteistöä päästiin remontoimaan toukokuussa tilojen edellisen käyttäjän Tredun lukukauden päätyttyä.

– Suunnitellut remontit ovat edenneet aikataulussa. Rakennusurakointi J. Häkkinen Oy on remontoinut Vapaakirkon omien toimitilojen lisäksi myös vuokralaisten tiloja. Pihapiirissä on päiväkoti Touhula ja ravintolatiloissa toimii Fazer Food Services Oy:n keskuskeittiö ja opiskelijaravintola. Remonttien suunnittelussa ja valvonnassa ison työn on tehnyt myös arkkitehti Erkki Karvala, josta hänelle iso kiitos.

Teopolikseen ovat muuttaneet Suomen Vapaakirkon keskustoimisto, Suomen Vapaakirkon Nuoret ry, SVK-Palvelu Oy, ViaDia ry, Kehitysmaiden lasten koulutustuki ry, Suomen teologinen opisto ja Päivä Osakeyhtiö.

– Loput isommat työt saadaan tehtyä elokuun aikana. Pientä säätöä jää syksylle, jolloin keskitymme enemmän ”sisustukseen”. Pääsisäänkäynti ja yleiset tilat tarvitsevat vielä ehostusta, Kaartama summaa.

 

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024