Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Joutjärven seurakunta vetäytyy Lahden Kohtaamispaikasta

 

Mika Falk siirtyy Kansanlähetyksen nuorisotyönjohtajan tehtävistä Lahden Kohtaamispaikka -yhteisön työntekijäksi. Kuva: Juho Roima

‒ Haluamme jatkaa hyvää yhteistyötä, mutta hallinnollisesti erillisinä, Joutjärven seurakunnan kirkkoherra Hannes Wallin kommentoi seurakuntaneuvoston päätöstä.

Yhteisön uusi työntekijä Mika Falk harmittelee seurakuntaneuvoston päätöstä vetäytyä Lahden Kohtaamispaikasta.

Joutjärven seurakunnan seurakuntaneuvosto on päättänyt, ettei Lahden Kohtaamispaikka ole enää seurakunnan toimintaa. Yhteisö saa edelleen käyttää seurakunnan tiloja ja seurakunnan papit voivat palvella sen tilaisuuksissa esimerkiksi ehtoollisenvietossa.
‒ Toivon, että yhteistyö jatkuu hyvässä hengessä. Päätös kuitenkin selkiyttää tilannetta hallinnollisesti, Joutjärven kirkkoherra Hannes Wallin toteaa.
Hänen lisäkseen ratkaisua ovat toivoneet useat seurakuntalaiset ja luottamushenkilöt.
‒ Nyt Kohtaamispaikalla on paremmat edellytykset toimia omien hengellisten korostustensa mukaan, Wallin muotoilee.
Kohtaamispaikka on ollut seurakunnan, Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen ja Kohtaamispaikan tuki ry:n yhteinen yhteisö. Sen jumalanpalveluksissa käy noin 200 henkeä. Joukossa on paljon lapsia, nuoria ja perheitä.
Kansanlähetyksen nuorisotyönjohtajan tehtävistä Kohtaamispaikan johtavaksi työntekijäksi siirtyvä Mika Falk harmittelee seurakunnan päätöstä. Hän uskoo kuitenkin, että yhteistyö jatkuu hyvänä.
Falk toimii yhteisön osa-aikaisena työntekijänä vuoden loppuun, minkä jälkeen hän siirtyy kokonaan Kohtaamispaikan palvelukseen.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa