Omatekoisen kellon kouluun tuonut teini pidätettiin – Obama kutsui kylään

 

The Dallas Morning News kertoi, kuinka 14-vuotiaan Ahmed Mohammedin käsiraudat vaihtuivat Valkoisen talon kutsukortiksi.

Texasissa omatekoisen kellon takia pidätetty muslimiteini on saanut kutsun Valkoiseen taloon. Poika joutui poliisin pidättämäksi tuotuaan kellon kouluunsa.

Poliisi pidätti Ahmed Mohamedin, 14, Irvingissä Texasissa, kun hän toi itse rakentamansa kellon kouluunsa. Opettaja hälytti paikalle poliisin, joka luuli kelloa pommiksi.
Poika sai runsaasti myötätuntoa osakseen sosiaalisessa mediassa, mutta tapaus saattaa avata hänelle vielä mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Presidentti Barack Obama reagoi tapaukseen kutsumalla hänet kylään.
– Hieno kello, Ahmed. Haluatko tuoda sen Valkoiseen taloon? Meidän pitäisi kannustaa lisää sinun kaltaisia lapsia kiinnostumaan tieteestä, koska se tekee Yhdysvalloista mahtavan, Obama tviittasi.
Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg puolestaan kannusti Mohamedia jatkamaan rakentamista.
– Jos joskus haluat tulla vierailulle Facebookiin, olisi kiva tavata, Zuckerberg kirjoitti Facebook-seinällään.
Mohamed on lisäksi jo ehtinyt saada kutsun ainakin Yhdysvaltain avaruushallintoon Nasaan ja Googleen ja lisäksi Twitter pyysi häntä harjoittelijaksi.

Poliisi ei pahoitellut

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Mohamed kertoi Dallas Morning Heraldille tuoneensa kellon kouluun, koska hän halusi tehdä vaikutuksen opettajiinsa.
– Tavaroiden keksiminen on harrastukseni. Tein kellon, se oli erittäin helppoa. Halusin näyttää ensin jotain helppoa, mutta he ottivat sen väärin ja pidättivät minut valepommista, Mohamed kertasi.
Poliisit epäilivät, että poika yritti pelottaa muita oppilaita kellolla. Hänet vietiin käsiraudoissa pois koulusta.
Yhdysvaltain islamilainen kansalaisoikeusjärjestö arvosteli poliisin toimintaa ja sanoi, että syynä on Irvingissä yleistynyt muslimivihamielisyys. Järjestön mukaan paikallinen pormestari Beth Van Duyne on väittänyt, että alueen muslimit aikovat ottaa sharia-lain käyttöön.
– On selvää, että jos pojan nimi ei olisi ollut Ahmed Mohamed eikä hänellä olisi ollut ruskea iho, häntä ei olisi pakotettu kävelemään kaverien edessä käsiraudoissa, sanoi järjestön tiedottaja Ibrahim Hooper.
Poliisi ei pahoitellut pidätystä, vaan pysyi kannassaan, että kello vaikutti epäilyttävältä. Poliisi päätteli, ettei pojalla ollut pahoja aikeita, vaan tilanne johtui ”lapsellisista olosuhteista”.

STT-AFP/Radio Dei

Radio Dein Viikon debatissa keskustellaan maahanmuuttajiin kohdistuneista ennakkoluuloista keskiviikkoaamuna 23. syyskuuta. Suora lähetys kello 9. Debatisteina kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim ja kansainvälisten suhteiden väitöskirjatutkija Riikka Purra. Toimittajana Kai Kortelainen. Uusinta sunnuntaina 27.9. klo 20.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)