Ihmisiä ja ilmiöitä: Hengellistä vankilatyötä tehdään yhä – Omat kivut ja vastoinkäymiset ovat avaimia aitoihin kohtaamisiin, Jani Alanko sanoo

Omaleimaiset Orpokotijuhlat kutsuvat kirkkokansaa

 

Kuva: Parikanniemisäätiö

Parikkalan Saaren pitäjän kirkolla vietetään tulevana viikonloppuna Orpokotijuhlat. Alkujaan, yli sata vuotta sitten niin sanotun uukuniemeläisen herätysliikkeen juhlat vietettiin Parikanniemen orpokodissa nykyisen Venäjän alueella.

Sodan jälkeen Orpokotijuhlat siirtyivät 1945 nykyisen Parikkalan Saaren kirkolle.

Tämän vuotisilla juhlilla 17.-19.8. tehdään yhteistyötä markkinoinnissa Oronmyllyn kesäteatterin kanssa. Vieraille tarjotaan mahdollisuutta osallistua saman viikonlopun aikana molempiin tapahtumiin. Mainontaa on myös lisätty jakamalla juhlien käsiohjelma postin kautta yli tuhanteen Parikkalan lähialueen talouteen sekä muulla mainonnalla lehdissä ja sosiaalisessa mediassa.

Sansa Neliöb. 11.9.-10.10. MJa

Saaren kirkon Orpokotijuhlien erikoisuus on aina ollut koruton ja pelkistetty ohjelma, joka koostuu seuroista, raamattutunneista, lähetysjuhlasta, joka päivä olevasta ehtoollisesta sekä voimakkaasta virren veisuusta. Lapsille ja nuorille on omaa ohjelmaa. Seurakuntaneuvos Thorleif Johansson pitää juhlia hengellisistä kesäjuhlista ”omaleimaisimpana”.

Tämän vuotisilla juhlilla on noin 25 puhujaa tai muulla tavalla ohjelmassa mukana olevaa, joista kolmannes on uusia. Mukana ovat mm. Mirja Sinkkonen, Ilkka Puhakka, Vesa Julin, Vesa Huuskonen, Toini Juvonen, Matti Kostamo, Jukka Jämsen, Pekka Maaranen, Liisa Pura, Jouni Turtiainen, Leena Haakana, Hanna Räsänen, Jarkko Maukonen, Erkki Makkonen, Juha Luukkonen, Aino Viitanen, Eero Kuikanmäki, Jukka Turunen ja Ilkka Mattila. Lisäksi ovat juhlien järjestäjien puhujat.

74. kerran järjestettävät juhlat mahdollistavat noin 60-90 vapaaehtoista, jotka huolehtivat järjestelyistä. Lauantai illan ystäväjuhlassa palkitaan seitsemän vapaaehtoistyössä mukana olevaa Kirkkopalvelujen seurakuntatyön kultaisella ansiomerkillä. Juhlien yleisteema on ”Jumala on uskollinen” ja järjestäjinä ovat Parikkalan seurakunta, Parikanniemen Ystävät ry. ja Parikanniemisäätiö, jonka keskeiset työmuodot ovat Mikkelin Ristiinassa olevan lastenkoti sekä julistus -ja diakoniatyö. Juhlien edellä julkaistaan myös Parikanniemisäätiön uudet kotisivut.