Olof Edsinger: ”Luomisjärjestyksen vastustaminen ei tuo vapautta, mutta sen noudattaminen tuo”

 

Kuva: Lovisa Fundell.

Teologisille opintopäiville pääluennoitsijaksi saapuvan Olof Edsingerin mukaan ”monet alkavat huomata, että sateenkaariliikkeen tarjoama yhteiskunnallinen visio ei olekaan paratiisi maan päällä”.

– Tehtävämme on olla järjen ääni tässä ajassa. Yksi näkökulma asiaan on myös uskonnonvapaus. Kristittyinä meillä on lupa pitää kiinni raamatullisista periaatteista ajassa, jossa elämme. Meidän ei pitäisi myöskään kaihtaa tieteellistä todistelua, koska se on hyvin linjassa raamatullisen opetuksen kanssa, Olof Edsinger toteaa.

– Toisaalta meidän täytyy kohdata sateenkaari-ihmiset sellaisina kuin he ovat. Meidän on kunnioitettava sitä tosiasiaa, että heidän kokemuksensa ovat aitoja, vaikka emme pitäisikään heidän henkilökohtaisia valintojaan oikeina.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Edsinger toimii Ruotsin evankelisen allianssin pääsihteerinä. Perusta-lehden teologisilla opintopäivillä 3.-5.1. hän luennoi identiteetistä, seksuaalisuudesta ja postmodernista ajattelusta.

– Yritän maalata suuren kuvan lgbtq-asioista. Osoitan, miten sateenkaariliikkeen asia liittyy kokonaisuudessaan postmoderniin ajatteluun. Yritän myös käsitellä aihetta käytännönläheisesti, muun muassa sielunhoidon kannalta, Edsinger kertoo.

Hänellä on rohkaisevaa sanottavaa esimerkiksi niille, jotka eivät koe olevansa heteroseksuaaleja, mutta jotka haluavat seurata omassa elämässään Raamatun opetuksia.

– Minusta evankeliumi ei ole sitä, että meistä tulisi täysin erilaisia kuin mitä olemme nyt. Se on pikemminkin sen hyväksymistä, että elämämme perusta on Kristuksen kuoleman ja ylösnousemuksen tuoma vanhurskautus.

– Jeesus kutsuu meitä seuraamaan häntä kapealla polulla. Hän ei ehkä muuta seksuaalista suuntautumistamme, mutta hän auttaa meitä kävelemään hänen askeleissaan, riippumatta siitä, minkälaista taistelua elämässämme käymme.

Teologisilta opintopäiviltä Edsinger odottaa innostavia ja inspiroivia keskusteluja.

– Olen joitain kertoja käynyt Suomessa ja nauttinut noista matkoista. Erityisesti olen iloinnut niistä ihmisistä, joihin olen tutustunut.

Perusta-lehden teologiset opintopäivät järjestetään Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa 3.-5.1.2023. Tapahtuman teema on Kristillinen ihmiskuva. Ohjelma löytyy täältä