”Olemme työskennelleet asian parissa jo pitkään” – paavi tunnusti piispojen ja pappien hyväksikäyttäneen nunnia seksuaalisesti

 

Paavi Franciscus. Kuva: reynaldodallin/Pixabay

Paavi Franciscus myöntää, että katolisessa kirkossa on käytetty nunnia seksuaalisesti hyväksi. – On ollut pappeja ja joka piispoja, jotka ovat tehneet tätä. Oletan, että toimintaa on edelleen, totesi paavi paluumatkallaan Arabiemiraateista.

– Me olemme työskennelleet tämän asian parissa jo pitkään. Olemme tämän takia erottaneet pappeja, kertoi paavi Radio Dein MTV:n Uutisten mukaan.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun paavi tunnustaa nunnien joutuneen pappien ja piispojen seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi.

Sansa kesäkeräys artikkelin alle

BBC:n tietojen mukaan Franciscuksen edeltäjä paavi Benedictus XVI joutui vuonna 2005 joutunut sulkemaan kokonaisen nunnakunnan, jonka jäsenet olivat joutuneet pappien hyväksikäyttämiksi.

– Orjuus ja jopa seksuaalinen orjuus oli tullut osaksi tuota uskonnollista yhteisöä, myönsi paavi Franciscus.

Uutistoimisto AFP:n mukaan nunnat ovat joutuneet tekemään abortteja tai kasvattamaan lapsia, joita heidän isänsä ei tunnusta omakseen. Katolisia nunnia on ollut jakamassa hyväksikäyttötarinoitaan #METoo-kampanjassa.