Nuorten äänen kuuluminen kirkolliskokouksessa halutaan varmistaa – 7 järjestöä luonut sitoumuslistan ehdokkaille

 

Lasten ja nuorten keskuksen strategian mukaisesti tavoitteemme on tuoda lasten ja nuorten ääntä esiin kirkossa, mediassa ja muualla yhteiskunnassa. Kuvituskuva: Mika Savolainen/Lasten ja nuorten keskus

Seitsemän järjestöä ovat yhdessä luoneet sitoumuslistan kirkolliskokousvaaliehdokkaille. Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI:n ja yhteistyöjärjestöjen sitoumuksella varmistetaan nuorten äänen kuuluminen kirkolliskokouksessa

Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI, Suomen partiolaiset – Finlands Scouter ry, Changemaker, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi, Suomen Lähetysseura, Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ja Suomen kristillinen ylioppilasliitto ovat luoneet yhdessä sitoumuslistan kirkolliskokousvaaliehdokkaille. Kirkolliskokouksen ja hiippakuntavaltuuston vaalit toimitetaan tiistaina 13.2.2024. Vaaleissa valitaan kirkolliskokouksen pappis- ja maallikkoedustajat.

Sitoumuksen allekirjoittaneet sitoutuvat puolustamaan nuorten yhdenvertaista asemaa kirkossa. Tulevaisuuden kirkko tarvitsee nuoria voidakseen uudistua ja ollakseen vahva ja vaikuttava yhteiskunnallinen toimija. Nuorten äänen on kuuluttava kirkkaasti kirkolliskokouksessa – tätä voi edistää jokainen kirkolliskokousedustaja.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Koska välillinen vaalitapa ja melko suljettu vaalikulttuuri eivät tue nuoria lähtemään ehdolle ja päätymään vaikuttamisen paikoille, on äärimmäisen tärkeää, että nuorten osallisuuden puolella ollaan iästä riippumatta. Yhteisten asioiden ylisukupolvisuus ja ehdokkaiden sitoutuminen nuorten äänen kuulumiselle päätöksenteossa on välttämättömyys kirkon tulevaisuuden ja kirkon nykytilan kannalta. Iloitsemme NAVI:ssa suuresta määrästä allekirjoittaneita! kertoo NAVI:n puheenjohtaja Ilona Rantala.

Lasten ja nuorten keskus on valtakunnallinen lapsi- ja nuorisojärjestö, joka toimii tiiviissä yhteistyössä lähes 300 jäsenseurakuntansa kanssa. Lasten ja nuorten keskuksen strategian mukaisesti tavoitteemme on tuoda lasten ja nuorten ääntä esiin kirkossa, mediassa ja muualla yhteiskunnassa.

NAVI – nuori aikuinen vaikuttaa kirkossa on nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä, joka toimii edistääkseen nuorten vaikuttamismahdollisuuksia evankelis-luterilaisen kirkon piirissä. NAVI kampanjoi nuorten aikuisten asialla kirkollisissa vaaleissa ja tukee nuoria kirkkopäättäjiä. NAVI tukee nuorten ja nuorten aikuisten osallisuutta, esimerkiksi seurakuntien vaikuttajaryhmissä.

Sitoumus löytyy NAVI:n nettisivuilta osoitteesta: https://www.naviryhma.fi/kirkolliskokousvaalit-2024/