Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Kristityksi kääntyneiden ihmisoikeudet puhuttivat PETRA31-osuuskunnan ja Eduskunnan ihmisoikeustyöryhmän tapaamisessa

 

Eturivissä kirkkoherra Kaisa Huhtala (vas.), kansanedustaja Inka Hopsu ja seurakuntatyön koordinaattori Annina Rautalahti. Takarivissä pastori Timo Keskitalo (vas.), PETRA31: hallituksen puheenjohtaja Taneli Skyttä ja pastori Juan Castillo

PETRA31-osuuskunnan hallitus tapasi Eduskunnan ihmisoikeustyöryhmän puheenjohtaja Inka Hopsun torstaina 25.1. Pikkuparlamentissa.

Eduskuntatapaamisessa PETRA31:n hallituksen jäsenet kertoivat kansanedustaja Hopsulle kristityksi kääntyneiden kokemista ihmisoikeusloukkauksista Suomessa. Eduskunnan ihmisoikeustyöryhmä oli Hopsun mukaan tietoinen tilanteesta, viestit ongelmista ovat kantautuneet ryhmän tiedoksi jo pidemmän aikaa.

PETRA31-osuuskunta auttaa maassa olevia kristittyjä turvapaikanhakijoita hallinnollisissa prosesseissa, erityisesti oman kristillisen vakaumuksen todistamisessa sekä siihen liittyvien epäkohtien ja niistä nousevien vaarojen esiin tuomisessa viranomaisille. Osuuskunta edustaa eri kirkkojen ja kristillisten järjestöjen ruohonjuuritason toimijoita.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

PETRA31:n hallituksen varapuheenjohtaja Timo Keskitalon mukaan tapaamisen tunnelma oli alusta alkaen hyvin ymmärtävä.

– Koimme olevamme ”samalla puolella”. Asioita ei tarvinnut juurta jaksaen selittää, vaan Inka Hopsu oli heti kartalla, Keskitalo kertoo.

– Hän myös oma-aloitteisesti kertoi vievänsä asioitamme eteenpäin Eduskunnassa.

Tapaamisessa PETRA31 toi esille erityisesti sen, että Maahanmuuttovirasto ja oikeuslaitos eivät myönnä kristityksi kääntymistä aidoksi, vaan kristittyjen turvapaikkahakemukset hylätään vailla asiaperusteita. Lisäksi kohtaamisessa nostettiin esille syvästi traumatisoituneiden ihmiskaupan uhrien raaka kohtelu Maahanmuuttoviraston kuulemisissa.

PETRA31-osuuskunnan tavoitteena on koota eri seurakunnissa ja järjestöissä hajallaan olevaa osaamista kristityksi kääntyneiden turvapaikanhalijoiden puolustamisessa. Kerättyä osaamista ja tietoa välitetään myös eteenpäin.