Ihmisiä ja ilmiöitä: Hengellistä vankilatyötä tehdään yhä – Omat kivut ja vastoinkäymiset ovat avaimia aitoihin kohtaamisiin, Jani Alanko sanoo

Nuoret tekivät elokuvan perheväkivallasta

 

Lyhytelokuva perheväkivallasta.

Suomalaisen kristillisen lyhytelokuvan kentälle on julkaistu uusi teos, joka kantaa nimeä ”Painajainen”. Pelkoja, perheväkivaltaa ja Uskoa käsittelevä lyhytelokuva esitettiin ensimmäisen kerran 24.1. Kissa pöydälle -nuortenohjelmassa TV7-kanavalla, minkä jälkeen se julkaistiin myös Youtube-palvelussa.

Elokuvan tavoitteena on pyrkiä sisällön lisäksi tekniseen ja draamalliseen onnistumiseen. Elokuvan kuvasi ja leikkasi G-poweredin musiikkivideoiden tekijänä tunnettu Hannu Korpela, ja äänitöistä vastasi Kissa pöydälle -ohjelman tuottaja Mikael Elmolhoda.

Taiteen ja evankeliumin vuoksi

Vaikean roolin näytteleminen asetti haasteita etenkin päähenkilöä Heidiä esittäneelle Anna-Riitalle, joka joutui laittamaan kaikki taitonsa peliin autenttisen tunteen välittämisessä katsojalle.

Sansa Neliöb. 11.9.-10.10. MJa

– Näytteleminen herätti ajatuksia siitä, miten väkivalta joissakin perheissä on osa arkipäivää. Siitä puhuminen voi joskus olla hyvinkin vaikeaa, mutta siihen haluan kuitenkin kannustaa, Anna-Riitta pohtii.

Haasteita etenkin Espoon laitamilla kuvattuihin toimintakohtauksiin toi myös kova pakkanen, ja otosten välissä juostiinkin välillä autoon lämmittelemään.

– Fiilis oli silti se, että tämä on juuri sitä, mitä haluan tehdä, Anna-Riitta iloitsee.

Kristillinen lyhytelokuva on Anna-Riitan mukaan uhrautumisen arvoinen asia. Hän näkee elokuvan tärkeänä keinona evankeliumin välittämiseen taiteen keinoin.

– Kun tekee kristillistä työtä, on siinä jotain suurempaa sanomaa kuin pelkkä hauskanpito. Siinä on syvempi merkitys, kun ei tehdä pelkkää tavallista viihdykettä. Nyt olen päässyt kokeilemaan kirjoittamista, näyttelemistä ja myös radiotyötä, ja koen elämäni kulkevan Herran johdatuksessa, hän toteaa.

Elokuva on katsottavissa osoitteessa http://www.nuotta.com/nuotan-uusi-lyhytelokuva-painajainen-nyt-netissa