Nuoret naiset perheväkivallan uhkan alla: “Rakastan Jeesusta, mutta haluan pitää isäni”

 
Nuoria tyttöjä valkoisissa kouluasuissa hiukset letillä

Haasteista huolimatta Shani*, Sasha* ja heidän äitinsä ovat valinneet seurata Jeesusta. Tällä hetkellä heidän isänsä ei edelleenkään salli heidän käydä kirkossa, mutta he ovat käyneet siellä salaa vuorotellen. Kuvituskuva srilankalaisista nuorista koulupuvuissa.

21-vuotias Shani* ja 16-vuotias Sasha* ovat hindutaustaisia nuoria naisia Sri Lankasta. He ja heidän äitinsä tutustuivat Jeesukseen neljä vuotta sitten. Usko Jeesukseen muutti heidän elämänsä – ja toi perheväkivallan uhan heidän kotiinsa.

Kun Shanista ja Sashasta tuli kristittyjä, heidän isänsä asui ulkomailla eikä välittänyt siitä, että hänen tyttärensä ja vaimonsa olivat löytäneet Jeesuksen ja kävivät kirkossa. Mutta kaikki muuttui, kun hän palasi Sri Lankaan.

Ensin uhkauksia

Ensin isä alkoi vastustaa heidän kirkossa käymistään. Kun hän huomasi, etteivät hänen vaimonsa ja tyttärensä aio lopettaa kirkossa käymistä, hän tuli vihaiseksi.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Isä pakotti heidät antamaan uhrilahjoja hindujumalille kotinsa alttarille, mutta naisten rakkaus Kristukseen ei hiipunut.

“Jos ette lopeta kirkossa käymistä, minä lähden tästä talosta”, hän uhkasi.

Tytöt eivät halunneet menettää isäänsä. He alkoivat äitinsä kanssa vuorotellen käymään salaa kirkossa. Heidän isänsä pakotti heidät antamaan uhrilahjoja hindujumalille kotinsa alttarille, mutta naisten rakkaus Kristukseen ei hiipunut. He jatkoivat Hänen ylistämistään aina kun mahdollista.

Tätä jatkui kaksi vuotta.

Perheyhteys särkyy

Kesäkuussa 2022 yksi tyttöjen serkuista antoi heidän isälleen vihjeen. Tämä sai tietää, että hänen tyttärensä ja vaimonsa olivat käyneet salaa kirkossa.

Isä raivostui näistä uutisista ja tultuaan kotiin hän pahoinpiteli Sashan, Shanin ja heidän äitinsä. Seuraavana aamuna hän lähti. Tämän jälkeen isä alkoi soitella heille ja uhkasi tappaa itsensä, jos he eivät lopeta kirkossa käymistä. Tytöt olivat murtuneita.

Kun lähden kotoa, pukeudun kouluasuun. Mutta sitten vaihdan vaatteet ja menen kirkkoon.

SASHA*

“Rakastan Jeesusta”, Shani sanoo, “mutta haluan pitää myös isäni.”

Oltuaan poissa kotoaan viikon verran tyttöjen isä palasi. Mutta talossa vallitseva kireä tunnelma on ollut sietämätön.

“Isä pysyy olohuoneessa ja me pysymme huoneessamme”, Sasha kertoo. “Emme puhu toisillemme mitään. Olen alkanut vihaamaan kotona olemista.”

Salaisia kirkkohetkiä

Silti, näistä haasteista huolimatta, Shani, Sasha ja heidän äitinsä ovat valinneet seurata Jeesusta. Tällä hetkellä heidän isänsä ei edelleenkään salli heidän käydä kirkossa, mutta he ovat käyneet siellä salaa vuorotellen.

“Kun lähden kotoa, pukeudun kouluasuun. Mutta sitten vaihdan vaatteet ja menen kirkkoon”, Sasha sanoo.

Yhteistyökumppanimme tapasivat tytöt ja heidän äitinsä hiljattain ja vahvistivat heitä hengellisesti. He rukoilivat heidän puolestaan, että he pysyisivät sinnikkäinä uskossaan ja vahvoina Herrassa.

*Nimet muutettu turvallisuussyistä

 

Lue lisää kristittyjen tilanteesta Sri Lankassa.

 
Lahjoita A