Nicky Cruz lyö rumpua Lahdessa ja Helsingissä

 

Nicky Cruz Lahdessa. Moni pitää 75-vuotiasta entistä katujätkää hämmästyttävän nuorekkaana. (Kuva: Jouni Paavilainen)

Jengijohtajan jäähyväiskiertue on vetänyt paikalle uusia ja vanhoja Nicky-faneja.

Näköjään Nickyn nimi vetää edelleen hyvin. Mukana oli paljon nuorten aikuisten sukupolvea, jota ei normaalisti näy kokouksissa, Lahden helluntaiseurakunnan nuorisopastori Sami Konttinen totesi Nicky Cruzin vierailun vetäessä salin turvoksiin jo keskiviikko-iltana.

Keskellä arkiviikkoa täysi seurakunta on melko harvinainen näky Lahdessa ja muuallakin. Lahdessa Cruz puhui tyylilleen uskollisesti aloittaen vahvalla anteeksiantamuksen teemalla ja päätyen kertomaan elämäntarinansa New Yorkin kaduilta.
– Jäi kyllä todella rohkaistunut olo. Emme mainostaneet kokouksia paljon, mutta sana tuntuu levinneen hienosti, Konttinen arvioi.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Mika Nicky Cruzissa kiehtoo?
– Varmasti hänen persoonansa. Nicky on aito, avoin ja tuo esiin omia kipujaan. Skeptisempikin ihminen lämpenee. Sanoma on hyvin yksinkertainen, Sami Konttinen sanoo.
Lahdessa pääsalin kokous heijastettiin myös alasaliin.

Cruz kertoi keskiviikkona Helsingissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että oman elämäntarinan kertominen on tuskallista.

– Joudun puhuessani yhä uudestaan kohtaamaan flashbackeja nuoruudestani. Halusin tästä tehtävästä eroon jo kaksikymppisenä.
– Tyttäreni kuuli tarinani ensimmäisen kerran nelivuotiaana ollessaan mukana stadionkokouksessa. Illalla hotellissa hän pelkäsi minua eikä tahtonut olla kanssani. Isä olet paha, hän sanoi.
– Jumala on kuitenkin usein sanonut, että tarinani on hänelle väylä kertoa hänen muuttavasta voimastaan.

Cruz tuntee hyvin suosittuun Juokse poika juokse -kirjaan liittyvän ilmiön: moni rakastuu ensimmäiseen puolikkaaseen, mutta pitää uskonelämän alkutaipaletta kuvaavaa loppuosaa tylsänä.

– Toisaalta moni on sitten myöhemmin lukenut myös jälkimmäisen osan, ja todennut, että se on kirjan todellinen helmi.

Nicky Cruz tänään perjantaina 16.5. Lahden helluntaiseurakunnassa klo 19.

Helsingin Saalemissa la 17.5. klo 19 ja su 19.5. klo 11.

Nicky Cruzin haastattelu Radio Deissä pe klo 19:30.