Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Nepalissa jännitetään, sulaako suomalaisten läski kesäksi

 

Harva nepalilaslapsi osaa lukea. Kuva: Milma Kettunen

Valtakunnallinen Läskillä lukutaitoa -kampanja on edennyt loppusuoralle. Laihdutustempauksen taustalla on suomalainen yksityishenkilö, joka on luvannut ”ostaa läskiä” enimmillään 10 miljoonalla eurolla ja lahjoittaa rahat Nepalin opettajankoulutuksen hyväksi.
Kampanjan taustahenkilö maksaa 15 euroa jokaisesta laihdutetusta kilosta. Yli 10 miljoonalla eurolla hyväntekijä ei kuitenkaan suostu ihraa ostamaan.

Tuntemattomana pysyttelevä hyväntekijä on haastanut läskikampanjaan mukaan kaikki suomalaiset, Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen.

Laihdutustulosten mukaan määräytyvä tukisumma käytetään Nepalin opettajankoulutuksen hyväksi. Kampanjaan on kevään aikana ilmoittautunut mukaan noin 23 500 suomalaista. Jos jokainen heistä on pudottanut painoaan vähintään kilon, koossa on jo 325 500 euron verran apua Nepaliin.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Ulkoasiainministeriö seuraa varojen käyttöä Nepalissa. Kampanjaan ovat voineet osallistua kaikki Suomessa asuvat täysikäiset henkilöt, joilla on ylipainoa. Heidän loppupainonsa ei saa kuitenkaan alittaa ihannepainon alarajaa (painoindeksi 18,5 kg/m2).

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tukee kampanjaa tiedotuksella ja kokoamalla punnitustiedot. Kampanjan taustahenkilön toive on, että Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat organisoivat punnitukset. Seurakunnat välittävät eteenpäin tiedon laihdutettujen kilojen kokonaismäärästä miesten ja naisten osalta. Henkilökohtaiset tiedot eivät jää arkistoihin, vaan ne hävitetään kampanjan päätyttyä.

Lue lisää kampanjasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta.