Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Ennätysmäärä tiekirkkoja avaa ovensa

 

Tiekirkoissa luvataan matkalle enkelten suojelusta. Kuvassa lapsille jaossa oleva enkelikortti. Kuva: Christel Rönns/Tiekirkot

Tiekirkkojen ketjuun kuuluu ensi kesänä 284 kirkkoa eri puolilla Suomea. Määrä on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä vuonna tiekirkkoja on 14 enemmän kuin vuosi sitten.
Tiekirkot ovat luterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka avataan kesäksi. Ne sijaitsevat pääteiden läheisyydessä ja kuuluvat paikkakuntansa tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Tiekirkot avautuvat kesäkuun 10. päivään mennessä. Kirkot ovat avoinna koulujen alkuun asti.

Uutuutena tiekirkkojen verkkosivuille on koottu ehdotuksia tiekirkko-reiteiksi kesäisessä Suomessa. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi keskiaikaiset kirkot, Alvar Aallon kirkot tai fillarikierros.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Tänä kesänä tiekirkoissa toivotetaan matkalaisille enkeleiden suojelusta. Toivotuksia voi välittää myös virtuaalisesti tiekirkkojen verkkosivujen kautta.

Tiekirkoissa avautuu ikkuna historiaan, arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Kirkot ja niiden huolella hoidetut ympäristöt kilpailevat muiden taukopaikkojen rinnalla tarjoten toisenlaisen vaihtoehdon.

Palvelut tiekirkoissa vaihtelevat. Joissakin on oheisohjelmaa urkumusiikista museokierrokseen tai tarjoiluun.

Vuonna 2009 tehdyn kyselytutkimuksen mukaan suurin osa kävijöistä pysähtyi tiekirkkoon sen nähtävyysarvon tai arkkitehtuurin vuoksi. Eniten tiekirkoissa puhuttelivat tunnelma, kuvataide sekä kirkon ympäristö.

Tiekirkkotoiminta alkoi Suomessa vuonna 1991. Idea on saatu Saksasta. Tiekirkkojen määrä on ollut jo 2000-luvun ajan yli 200.

Tiekirkkojen aukioloajat, osoitteet ja ajo-ohjeet ovat osoitteessa www.tiekirkot.fi