Naisten prikaati teilaa gurun neuvot ja jahtaa ahdistelijoita Intiassa

 

Naisten prikaati käyttää Intiassa joukkovoimaa seksuaalista ahdistelua ja väkivaltaa vastaan.

Naisten ”Punainen prikaati” on kyllästynyt hindujen uskonnollisten johtajien neuvoihin rukoilla jumalaa raiskaustapausten estämiseksi Intiassa. Lukuisat intialaisnaiset harjoittelevat itsepuolustusta ja torjuvat ahdistelijoita joukkovoimalla.

Intialaisnaisten ja tyttöjen muodostama Punainen prikaati perustettiin pohjoisessa Uttar Pradeshin osavaltiossa kaksi vuotta sitten. Ryhmän perustaja Usha Vishwakarma, 25, kyllästyi naisiin joka päivä kohdistuvaan seksuaaliseen ahdisteluun ja väkivaltaan.
Vishwakarma kertoo, että monet hänen ystävistään ovat jopa joutuneet lopettamaan opiskelun tai työssäkäynnin, koska eivät uskalla liikkua ulkona pimeällä.
– Naisia käsketään pysymään kotona, jotta emme törmäisi seksinnälkäisiin miehiin. Ja jos nainen menee valittamaan ahdistelusta poliisille, poliisi sanoo ettei ”kiusanteosta” pidä välittää.
Punainen prikaati ei tyydy pelkkään itsepuolustukseen. 17-vuotias Preeti Verma kertoo, kuinka ryhmä hyökkäsi paikallista poikaporukkaa vastaan. Pojat olivat seurailleet teini-ikäistä tyttöä ja lähettäneet tälle rivoja tekstiviestejä.
– Nostimme yhden pojista ilmaan ja hakkasimme häntä kengillämme. Ennen kuin poika juoksi pakoon, hän lupasi, ettei koskaan enää vaivaa tyttöä, Verma kertoo ylpeänä.
16-vuotias Afreen Khan oli joutunut kuuntelemaan härskejä kommentteja rinnoistaan pitkään, kunnes eräs poika kävi häneen käsiksi.
– Nappasin mailan pojan kädestä ja hakkasin hänet sillä. Kun seuraavana päivänä näin saman pojan, hän pakeni minua, Khan nauraa.

”Seurauksena on anarkia”

Monien mielestä Punainen prikaati venyttää omankädenoikeutta liian pitkälle.
– Jos kaikki ottavat lain omiin käsiinsä, seurauksena on täysi anarkia, sanoo naisten oikeuksia ajavan SLAP-järjestön perustaja Mriganka Dadwal.
Punaisessa prikaatissa on satakunta jäsentä. Jäsenmäärä nousi nopeasti sen jälkeen, kun miesjoukko raiskasi delhiläisessä bussissa naisen niin julmasti, että tämä kuoli vammoihinsa.
– Monet nuoret naiset tulivat sanomaan meille, että he haluavat saada aikaan muutoksen, jotta kenenkään muun ei tarvitsisi kärsiä samalla tavalla, Vishwakarma sanoo.
Hänen mukaansa Punainen prikaati on parantanut naisten asemaa.
– Kun aloitimme toimintamme, kaikki pilkkasivat meitä. Nyt he kunnioittavat ja pelkäävät meitä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

 

Naisturistit karttavat Intiaa

Hindu-uskonto on saanut osakseen arvostelua Intian joukkoraiskaustapauksista sen jälkeen, kun suosittu hengellinen intialaisguru Asharamin syytti yhtä joukkoraiskauksen uhria häneen kohdistuneesta rikoksesta.

– Tätä tragediaa ei olisi tapahtunut, jos hän [uhri] olisi rukoillut jumalan nimeen ja langennut hyökkääjien jalkoihin, lausui Asharim traagisen kuolemaan johtaneen joukkoraiskaustapauksen jälkeen.

Intiaan matkustavien naisturistien määrä on vähentynyt alkuvuoden aikana yli kolmanneksella joukkoraiskaustapausten noustua kansainväliseen mediaan.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)