Myös kaksi islam-taustaista valtuutettua allekirjoitti aloitteen synagogan turvallisuudesta

 

Helsingin synagoga sijaitsee Kampin kaupunginosassa.
(Wikimedia Commons)

Helsingissä jätetyssä valtuustoaloiteessa esitetään, että kaupunki aloittaa neuvottelut valtion kanssa taloudellisen tuen saamiseksi Helsingin juutalaisen seurakunnan turvallisuusuuskuluihin.

Seurakuntakeskuksen turvallisuus on noussut puheenaiheeksi viime vuosina. Juutalaisen seurakunnan jäsenmaksutuloista jo puolet menee turvallisuusstruktuurin kuten aitojen, porttien ja hälytysjärjestelmän ylläpitämiseen sekä vartiointiin.

Aloitteen jätti Dani Niskanen (kok) ja sen allekirjoitti 20 muuta kaupunginvaltuutettua, muun muassa Tuula Haatainen (sd), Atte Kaleva (kok), Ozan Yanar (vihr), Mika Ebeling (kd), Eva Biaudet (r), Matias Turkkila (ps), Abdirahim ”Husu” Mohamed (sdp), Maria Ohisalo (vihr) ja Mauri Venemies (kd).

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

 

”Vasemmalla nihkeää”

– Vaikka turvallisuuden takaaminen kuuluu valtion tehtäviin, näen Helsingillä olevan myös vastuu alueellaan sijaitsevasta yhteisöstä ja velvollisuus vaatia valtiolta toimia, Dani Niskanen kuvailee aloitteen taustoja.

Valtuutettuja ei Niskasen mukaan ollut hankalaa saada mukaan aloitteen allekirjoittajiksi.

– Salin vasemmalla laidalla into aloitetta kohtaan oli tosin hieman nihkeämpää. Tämä ehkä vähän yllätti, sillä monet samoista ihmisistä ovat muuten profiloituneet vähemmistöjen puolustajina ja esimerkiksi rasismin vastustajina, Niskanen kritisoi.