Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Muutama vuosi sitten Evankelistapäivien koordinaattori mietti, onko hän ”riittävän evankelista”

 

– Kun itse häärää ja hoitaa muita, oli ihanaa tulla kohdatuksi ja hoidetuksi. Sitä on tarjolla Porissa Evankelistojen yhteyspäivillä, Hanna-Maria Vahala vinkkaa. KUVA: Mari-Anna Stålnacke.

– Muutamana vuonna katselin mainoksia Evankelistapäivistä ajatellen, että olisi kiva mennä. Samalla mietin olenko riittävän evankelista ja ovatko päivät minua varten, Hanna-Maria Vahala kertoo.

Nyt tuo pohdinta tuntuu turhalta ja Vahala haluaisi kaikin tavoin madaltaa osallistumisen kynnystä muiltakin. Kun kaksi vuotta sitten Porissa keskusteltiin, josko Evankelistapäivät järjestettäisiin parin vuoden päästä Porissa, Vahala oli yksi heistä, jotka lähetettiin oppiin Lahdessa järjestetyille Evankelistojen yhteyspäiville.

– Sytyin täysin. Päivät olivat juuri sitä, missä oma kutsumukseni on: varustaa pyhät palvelutyöhön, Vahala kertoo ääni intoa siivittäen.

Perheniemi neliöb. vko 49-50. MJa

Tänä vuonna Evankelistojen Yhteyspäivät järjestetään Porissa ja Hanna-Maria Vahala toimii päivien koordinaattorina. Päiville antaa hyvän pohjan jo vuosikymmenien ajan kestänyt mutkaton yhteistyö ja luottamus paikallisten seurakuntien kesken.

– Porin helluntaiseurakunta vastaa pitkälti käytännön järjestelyistä, sillä seurakunnalla on kokemusta isojen tapahtumien järjestämisestä. Kaikille Satakunnan pastoreille lähetetään sähköpostia ja innostetaan heitä lähettämään omasta seurakunnastaan osallistujia Evankelistapäiville.

Enemmän tilaa vuorovaikutukselle

Mikä sitten on tämän vuoden päivissä erityistä? Ainakin osallisuuden ja vuorovaikutteisuuden lisääminen.

– Yhdessä rukoilemista ja pienryhmiä on toivottu lisää ja niitä onkin tänä vuonna enemmän. Lisäksi kanavien pitäjiä on ohjeistettu viemään omaa kanavaansa keskustelevampaan ja osallistavampaan suuntaan.

Tutulla paikallaan ovat aamupäivien tuhdit raamattuopetukset. Kansan Raamattuseuran koulutusjohtaja Mikko Matikainen opettaa mitä on olla ”Hänen Majesteettinsa palveluksessa yhdessä” ja Verkosto-yhteisön johtava pastori Marko Huhtala puhuu aiheesta ”Valmistetuissa teoissa”.

Lapsityö, some, maahanmuuttajatyö, taiteen eri lajit, työparina toimiminen, evankelistan kutsumus ja uusien evankelistojen rohkaiseminen – kanavatarjonta on erityisen runsas. Jippu ja Sami Elorinne jakavat kutsumuksen ja avioliiton yhdistämisen haasteista ja pyörätuolipastori Reijo Ahteelan kanavassa vierailee myös ex-Dingo Pete Nuotio.

Henkilökohtaisesti Hanna-Maria Vahala odottaa tiistain erityisesti evankelistoille valmistettua iltaa.

– Lahdessa sain osallistua hoitavaan iltaan, jonka koin siunaavana. Kun itse häärää ja hoitaa muita, oli ihanaa tulla kohdatuksi ja hoidetuksi. Ehdin käydä mentoroitavana ja rukouspalvelussa.

Vahalan mukaan Porissa hoitavaa iltaa valmistellaan samalla sabluunalla. Illasta vastaavat Leena Lehtinen, Jarkko Willman, Hanna-Maria Vahala ja Marianne Salminen yhdessä rukouspalvelijoiden ja mentoreiden kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: evankelistapaivat.fi

 

 
Kylvaja artikkelibanneri