Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Morian pakolaisleirin tulipalo ajoi tuhannet kodittomiksi – osa jäi leiriin

 

Morian pakolaisleiri tuhoutui lähes täysin keskiviikkona aamuyöllä riehuneessa tulipalossa. KUVA: Kuvakaappaus Euro Reliefin Facebook-sivulta.

Morian pakolaisleirin tulipalossa saatettiin välttyä kuolonuhreilta – tilanne on silti erittäin vakava.

Kreikan Lesvoksen saarelle on julistettu hätätila Morian pakolaisleirin palon vuoksi, Yle uutisoi. Keskiviikkona aamuyöllä useista tulipaloista leirin sisällä ja ulkopuolella levinnyt palo tuhosi pakolaisleirin lähes kokonaan. 3000 ihmiselle tarkoitetulla leirillä eli 13 000 ihmistä, ja he pakenivat kohti läheisiä vuoria tai kaupunkeja.

Pakolaisleirillä toimiva Euro Relief tiedotti Facebook-sivullaan, että sammutustöitä vaikeutti voimakas tuuli. Pakolaisleirillä sijainneet asumisyksiköt ja toimistot tuhoutuivat.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

”Toistaiseksi meillä ei ole tiedossa kuolonuhreja, mikä on todellinen ihme, kun ottaa huomioon, kuinka mahdotonta on evakuoida kokonainen, täyteen ahdettu, pakolaisleiri.”

Tulipalojen alla leirillä havaittiin välikohtauksia. Niitä synnyttivät ensimmäiset löydetyt koronatapaukset, perheenjäsenten pakollinen eristäminen koronatestissä positiivisen tuloksen saaneista ja uutiset, joiden mukaan leiri muutettaisiin suljetuksi leiriksi.

Euro Relief kertoo, että tuhannet pakolaiset ja maahanmuuttajat vaeltavat kodittomina kaduilla, odottaen tienvarsilla ja avoimilla alueilla kuten parkkipaikoilla.

”Yhdessä muiden avustusjärjestöjen kanssa arvioimme heidän tarpeitaan ja koetamme helpottaa heidän kärsimystään. Osa vapaaehtoisistamme jakaa ruoka-avustusta ja muuta välitöntä apua leiriin jääneille.”

Lähetysyhdistys Kylväjä toimii Kreikassa pakolaisten parissa. Itsekin pakolaistyötä tehnyt lähetysjohtaja Taneli Skyttä on seurannut tiiviisti tilanteen kehittymistä.

– Viranomaiset tarvitsevat nyt suurta viisautta, miten toimia. Samoin kristilliset toimijat, jotta tiedämme, miten voimme olla apuna yhteistyössä eri järjestöjen kanssa.

– Kaoottisesta tilanteesta johtuen selkeä viesti Kreikasta on toistaiseksi se, että juuri nyt voimme vain rukoilla ja odottaa, että tarjoutuu mahdollisuuksia konkreettiseen auttamiseen, jota vaikeuttaa koronatilanne ja sen aiheuttamat rajoitteet. Olemme aktiivisesti yhteydessä yhteistyökumppaniimme kuullaksemme, mitä apua voimme tarjota rukouksen lisäksi, Skyttä jatkaa.

Liity mukaan rukousrintamaan erittäin vaikeassa tilanteessa olevien pakolaisten puolesta. Lisäksi voit osallistua Ystävää tukien -keräykseen klikkaamalla alapuolella näkyvää banneria. Sen yhtenä kohteena on Kreikan pakolaisten ruoka-apu.

 

 
Kylvaja artikkelibanneri