Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Monica ja Ami Aspelund: ”Kristus on kaiken keskus”

 

Monica ja Ami Aspelund esiintyvät torstaina 24.8. klo 18 Luther-kirkossa Helsingissä.

Monica ja Ami Aspelund konsertoivat Taiteiden yössä 24.8. Luther-kirkossa. Konsertti aloittaa Hengelliset syventymispäivät.

Taiteiden yönä torstaina on Luther-kirkossa luvassa kulttuuripitoinen ilta, joka alkaa Monica ja Ami Aspelundin konsertilla. Saaran tyttäret -kirkkokonsertin säestää pianisti Lasse Varpama. Konsertin jälkeen nähdään elokuvaohjaaja Klaus Härön Postia pappi Jaakobille -elokuva. Illan lopuksi kuullaan vielä elokuvaohjaajan luento. Illan juontaa Anne Pohtamo-Hietanen.

Monica ja Ami Aspelundia yhdistää musiikki ja usko. Molemmat ovat tehneet pitkän uran laulajina. Monica Aspelund kertoi Elämä-lehden haastattelussa viime syyskussa, että hän ja  Ami ovat molemmat Billy Grahamin mission satoa. Billy Grahamin missio pidettiin Helsingin Olympiastadionilla tasan 30 vuotta sitten. Aspelundin sisarukset tekivät molemmat uskonratkaisun stadionnin viheriöllä.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

”Kun Billy Graham esitti kutsun, minun teki mieleni mennä viheriölle, mutta ne tv-kamerat vaivasivat. Silloin kuulin Grahmin sanovan: ’Jeesus oli julkisesti ristillä. Tämä saattaa olla sinun elämäsi viimeinen ja ainoa tilaisuutesi tunnustaa uskosi häneen.’ Silloin ajattelin, että hälläväliä kameroista ja niin marssin viheriölle kuin myös äitini ja Ami”, Monica Aspelund kertoo.

Ami Aspelund kertoo, että on valtava lahja, kun voi jakaa siskon kanssa saman uskon.

”Usko on minua kantanut, se on tuki ja turva. Kristus on kaiken keskus. Kaikki on täytetty hänessä.” Ami Aspelund toteaa Elämä-lehdessä.

*

Hengellisillä syventymispäivillä 24.8.-27.8. iloitaan tänä vuonna uskonpuhdistuksen tuomasta hengellisestä vapaudesta. Päivien teemana on Vapaa. Johanneksenkirkon eteen kohoaa Armo-teltta, joka ohjaa tulijoita nauttimaan päivien ohjelmasta niin  kirkossa, läheisillä kouluilla kuin Kaivopuiston piknikillä.

Hengellisiä syventymispäiviä voi seurata myös radion välityksellä radio Dein taajuuksilla lauantaina kello 10-16.30 kuin sunnuntaina kello 10-12.

Kaikkiin  tilaisuuksiin on vapaa pääsy.  Hengelliset syventymispäivät järjestäjiä ovat tänä vuonna Suomen Raamattuopiston lisäksi Helsingin tuomiokirkkoseurakunta sekä Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys.

Hengellisten syventymispäivien ohjelma löytyy verkkosoitteesta  www.syventymispaivat.fi