Pasi Turunen: Aikojen merkkien arvioimiselle liikkeessä yhä tilaa

 

– Missiomme on tehdä Jeesusta tunnetuksi viemällä apua ja evankeliumia maailman ääriin, Patmoksen toiminnanjohtaja Pasi Turunen sanoo. Kuva: Matti Korhonen

Teologian maisteri Pasi Turunen siunataan sunnuntaina 27.8. Patmos lähetyssäätiön toiminnanjohtajaksi.

Pasi Turunen aloitti yhteiskristillisen Patmos lähetyssäätiön toiminnanjohtajana virallisesti 1. kesäkuuta 2017. Tehtävässään hän seuraa Leo Melleriä ja Pirkko Säilää. Merkittäviä suunnanmuutoksia Turunen ei aio järjestön johtajana tehdä.

– Suuntamme on selvä. Missiomme on tehdä Jeesusta tunnetuksi viemällä apua ja evankeliumia maailman ääriin. Se on meidän ”kahden käden evankeliumimme”, Turunen sanoo.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

– Haluamme edelleen toimia, emme mitenkään opillisesti linjattomana, mutta evankeliumin muuttumattomuuteen ja Raamatun erehtymättömyyteen sitoutuneena yhteiskristillisenä lähetys- ja kehitysapujärjestönä.

Patmoksen haasteena Turunen näkee sen, kuinka uusi sukupolvi tavoitetaan ja ”lietsotaan vimmaiseen lähetysintoon”.

– Rohkaisemme sitä sukupolvea, joka on tähänkin saakka seisonut rinnallamme, rukoilemaan, että Jumala nostaisi uusia ihmisiä kantamaan vastuuta.

Lähettien sijaan paikallista yhteistyötä

Toisin kuin monilla muilla lähetysjärjestöillä Patmoksella ei ole montaa kokoaikaista lähetystyöntekijää ulkomailla. Patmos tukee paikallisia työntekijöitä ja keskuksia, kuten esimerkiksi Egyptissä Mokattamin sairaalaa. Kuinka varmistetaan, että työ on pitkäjänteistä ja miten vältytään väärinkäytöksiltä?

– Suomalaiset kenttävastaavamme valvovat työtä, vierailevat kentillä ja niiden talous perustuu suunniteltuihin vuosibudjetteihin. Suomalaisten työntekijöiden lähettämisen sijaan teemme tiivistä yhteistyötä paikallisten seurakuntien, järjestöjen ja kansainvälisten tunnettujen organisaatioiden kanssa. Esimerkki hyvästä pitkäjänteisestä yhteistyöstä on Operaatio Joulun Lapsi. Yhteistyö Franklin Grahamin johtaman Samaritan’s Purse -järjestön kanssa on jatkunut jo yli 20 vuotta.

– Niissä maissa, joissa työtä teemme, haemme kumppaneiksi sellaisia tahoja, jotka tunnemme ja joihin luotamme. Säilytämme kiinteästi kontaktin kentille. 

Ei yltiömäisille ennustuksille

Lähetys- ja avustustyön lisäksi Patmos on profiloitunut myös profeetallisena liikkeenä, jossa on kommentoitu ajankohtaisia maailmanpoliittisia liikehdintöjä, nähty ne osana lopun ajan tapahtumia ja ennustettu tulevaa. Aina ennustukset eivät ole osuneet kohdilleen. Onko uuden toiminnanjohtajan aikana Patmoksessa tilaa tämäntyyppiselle profetoimiselle ja ennustamiselle?

– Olemme aina pyrkineet olemaan se talo, jossa seurataan aikaa ja arvioidaan sitä, millaisessa ajassa elämme ja liikumme. Tämä tulee varmasti säilymään. Tulemme ottamaan kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin.

Turusen mukaan Patmoksessa on annettu työntekijöille tilaa lähestyä asioita omalla tavallaan. Hän itse on saanut vapaat kädet pitää esillä apologiaa, kristinuskon puolustamista.

– Minun ei ole tarvinnut yrittää tehdä jotain sellaista, minkä joku toinen tekee hyvin. Joku toinen on kiinnostunut enemmän lopunaikakysymyksistä. Ne eivät taas minulle koskaan ole olleet sellainen päämielenkiinnon kohde.

Turunen sanoo, ettei ole niin huolissaan siitä, että joku arvioi aikojen merkkejä ja ennakoi tulevia asioita.

– Olen joskus vähän ihmetellyt sitä, miksi ihmiset kutsuvat sitä ennustelemiseksi. Se on mielestäni ihan normaalia tapahtumien ja ajan merkkien seuraamista. Jeesuskin sanoo, miksi ette arvioi aikojen merkkejä.

– Ei kukaan ole käsittääkseni esittänyt näitä arvioita jonkinlaisena taivaasta tulleena ilmestyssanana, joka on uskottava, jotta seurakunta voi elää. Näen, että sille on tilaa, mutta totta kai pitää olla varovainen eikä esittää mitään yltiömäisiä ennustuksia, Pasi Turunen linjaa.

Lue lisää Uuden Tien verkkolehdestä, kuinka Pasi Turunen tuli uskoon, mitä hän ajattelee Israelista ja miksi apologia, uskon puolustaminen on tärkeää.

 
artikkelibanneri Uusi Tie