Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Moni luulee, että lähetyskäsky on jo täytetty

 
Daryl Renshaw, TWR

”On huolestuttavaa, jos virheellinen ajattelu saa ihmisiä seurakunnissa siihen uskoon, että heidän apuaan ei enää tarvita lähetyskäskyn täyttämisessä”, sanoo Daryl Renshaw medialähetysjärjestö TWR:stä. Kuva: Tiina Virtanen.

– Tiedämme kristinuskon leviämistä tutkivien tahojen tutkimustuloksista, että evankeliumi ei ole vielä tavoittanut noin 40:ää prosenttia maailman väestöstä, sanoo Daryl Renshaw, kansainvälisen medialähetysjärjestö TWR:n aluejohtaja.

Daryl Renshaw’n vastuualueina TWR:n työssä ovat Eurooppa, Lähi-itä, Pohjois-Afrikka ja Keski-Aasia. Järjestön eurooppalaiset kumppanit kokoontuivat viime viikolla Slovakian Bratislavassa. Suomesta mukana oli Medialähetys Sanansaattajat (Sansa).

Daryl Renshaw ilmaisi huolensa siitä, miten monissa seurakunnissa maailmalla ajatellaan virheellisesti, että lähetyskäsky on jo täytetty, tehtävä suoritettu. Kun internet kattaa lähes koko maapallon ja ihmisillä on enenevässä määrin älypuhelimia ja muita laitteita, häneltä kysytään usein: ”Miksi te yhä teette radiolähetystyötä? Ihmisethän saavat internetistä jo kaiken tarvitsemansa tiedon”.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Me kuitenkin tiedämme esimerkiksi Operation World -julkaisuista ja Joshua-projektista ja muista kristinuskon leviämistä tutkivista lähteistä, että tehtävää on edelleen paljon.

– On huolestuttavaa, jos virheellinen ajattelu saa ihmisiä seurakunnissa siihen uskoon, että heidän apuaan ei enää tarvita lähetyskäskyn täyttämisessä, Daryl Renshaw sanoo ja jatkaa:

– Toivomme ja rukoilemme, että Jumala kääntäisi ihmisten ajattelun, ja että seurakunnat lähettäisivät ihmisiä tähän työhön ja antaisivat siihen taloudellista tukea.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa