Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Modernia lähetystyötä

 

Miten lähetystyö voisi tavoittaa kaikki ne, jotka haluavat pysyä uskosta kaukana? Taidetta evankelioinnissa käyttävä Steiger-järjestö yrittää vastata tähän onge

Yksinäinen tyttö. Elämän riepottelema. Eksyksissä. Maailman valheiden vanki. Tyttö on valmis tappamaan itsensä, kun jo aiemmin tytön torjuma valkopaitainen mies tulee väliin. Mies uhrautuu tytön puolesta ja lava hiljenee. Täysin.

Kun kaiken luultiin olevan loppu, mies nousee arkusta. Hän ottaa tyttöä kädestä ja nostaa tämän jaloilleen. Kertoja selittää, kuinka samoin kuin mies valkoisessa paidassa kuoli ja nousi ylös, on Jeesus kuollut ja noussut ylös meidän puolestamme. Kuinka hänen kuolemallaan on todellinen merkitys ja kristinuskon ytimessä on kuolleen tradition sijaan elävä suhde Jeesukseen.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Edellinen oli esimerkki Steiger-järjestön järjestämistä evankelioivista taide- ja musiikkiesityksistä. Järjestö käyttää taidetta, musiikkia ja muita luovia tapoja tuodakseen evankeliumin merkityksen esille selkeällä ja kaikille ymmärrettävällä tavalla. Esityksissä nähdään runsaasti tulta, valoa ja muita tehosteita ja ne huipentuvat usein kuvaukseen Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen merkityksestä. Järjestön kohderyhmänä ovat 17-35-vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset maailman suurkaupungeissa.

Ymmärtämättömyyden kuilu kirkon ja maailman välillä

Nykyisin nuoriso koko maailmassa puketuu samoin, katsoo samoja elokuvia sekä jakaa samat arvot ja uskomukset. Maailman valheet, populaarikulttuuri ja markkinatalous päättävät, mikä on arvokasta ja tärkeää. Kirkko ei ole enää paikka, minne mennään hakemaan vastauksia – sekularisaatio ja vääristyneet mielikuvat luovat syvän kuilun maailman ja kirkon välille.

Steiger pyrkii ylittämään tämän kuilun kertomalla Jeesuksesta siellä missä nuoret ovat, heidän omassa kontekstissaan kielellä, jota he voivat ymmärtää.

Kotona ja maailmalla

Toiminta ei lopu vain keikkailuun, vaan tärkeänä osana on ohjata evankeliumista kiinnostuneet ihmiset esiintymisten jälkeen seurakuntiin. Järjestö kouluttaa paikallisia seurakuntia ottamaan ihmisiä vastaan.

Suomessa Steiger-järjestö toimii vasta epävirallisesti Kouvolalaisten aktiivien voimin. Järjestön toiminnasta inspiroituneena he ovat takana suomalaisessa No Longer Musicin idean pohjalta perustetussa Karu karnevaali -musiikki- ja teatteriesityksessä, joka on tulossa esiintymään Helsingin Itäkeskukseen syyskuun lopulla.

Teksti Toni Pakarinen | Kuvat Steiger-järjestö

Tämä juttu on tiivistelmä. Lue koko juttu osoitteessa nuotta.com!